Natječaj za odabir tri nova dramska teksta u okviru kazališnog projekta

0
338
Foto: C. K.

Zagrebačko kazalište mladih, Hrvatska; Slovensko narodno gledališče Maribor – Festival Borštnikovo srečanje, Slovenija i Beogradsko dramsko pozorište, Srbija objavili su natječaj za odabir tri nova dramska teksta u okviru kazališnog projekta.

Natječaj “Shadow Pandemic: Hidden Voices” za tri nova dramska teksta te njegovu praizvedbu na široko postavljenu temu zlostavljanih i zanemarenih žena u pandemiji Covida – 19, raspisuje se u okviru projekta Skriveni glasovi iz sjene pandemije, koji je sufinanciran od programa Creative Europe Programme (CREA) te je financiran od strane Europske komisije.
Zagrebačko kazalište mladih, Slovensko narodno gledališče Maribor – Festival Borštnikovo srečanje i Beogradsko dramsko pozorište kao partneri projekta raspisuju natječaj za neobjavljen i neizveden novi dramski tekst pisan na hrvatskom, slovenskom ili srpskom jeziku, a na koji se mogu javiti dramske autorice. Odabrani tekstovi biti će prevedeni na engleski jezik, objavljeni u on-line izdanju i honorirani, a predstavu u formi omnibusa po nagrađenim tekstovima kao sastavni dio projekta režirati će redateljica Selma Spahić. Predstava će biti izvedena u Zagrebu, Beogradu i Mariboru.

Propozicije natječaja mogu se pronači na stranici projekta: shadowpandemic.eu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here