20. Zagreb Film Festival

0
560
Foto: C. K.

Ovogodišnji ZFF u 8 dana koji traje od 23.10.2022. – 30.10.2022. godine predstavit će 115 filmova iz cijeloga svijeta u 11 programa te ugostiti niz uglednih regionalnih i svjetskih filmaša.

Dio filmova iz programa mogu se gledati on-line. Detalji koji filmovi i gdje se mogu gledati on-line mogu se pronaći OVDJE.

Iz organizacije navode:

“Naglasak je glavnog programa kao i uvijek na debitantskim i drugim filmovima autorica iz cijeloga svijeta, a posebnost rođendanskog izdanja jest rekordan broj prvijenaca domaćih autora. Festival u nedjelju u 20 sati kinu SC otvara hrvatska premijera filma Sigurno mjesto Jurja Lerotića u prisustvu redatelja i ekipe filma, a od utorka do četvrtka na popodnevnim (13h) i večernjim (21h) projekcijama u kinu Tuškanac gledatelje očekuju premijere domaćih fimova: Garbure Josipa ŽuvanaTragova Dubravke Turić i Strica redateljskog dvojca Kapac-Mardešić, koje će publici osobno predstaviti autori.

ZFF u Zagreb dovodi niz relevantnih svjetskih imena, od Cristiana Travagliolija, europskim Oscarom ovjenčana montažera vizualnih remek-djela Paola Sorrentina, i Zlatka Burića, hrvatsko-danskog glumca (Diler, Slatke prljave stvari, Ne gledaj mi u pijat, Trokut tuge), koji će na ZFF-u održati masterclass predavanja, do Colma Bairéada, irskog redatelja koji će predstaviti svoj debitantski film Tiha djevojka, klasičnu priču na irskom jeziku koja je već rastopila srca brojnih gledatelja.”

Izvor i detalji o festivalu: zff.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here