Foto natječaj #SUPERTATA

0
931
Foto: C. K.

Foto: C. K.

 

Rok: od 2. do 22. studenoga 2020. godine.

Korona nam je svima, u manjoj ili većoj mjeri, preokrenula živote naglavačke. I u obiteljskom životu suočavamo se s izazovima, od online škole do rada od kuće. Ipak, roditeljima, a osobito tatama, pruža se prilika da sa svojom djecom provode više vremena. Mnogi tate smatraju tu priliku dragocjenom i nadaju se da će i nakon pandemije moći biti jednako uključeni u brigu o djeci.

Tate, podijelite s nama izazove i radosti obiteljskog života i roditeljstva u doba korone! Uzmite mobitel ili fotić u ruke i zauvijek sačuvajte dragi trenutak s djetetom, stavite fotografiju na svoj profil na Facebooku ili Instagramu, označite Festival tata (Facebook: @Festivaltatahr ili Instagram: @festivaltata), dodajte ključne riječi #festivaltata, #supertata i #BudiTata i možda upravo vaša fotografija osvoji nagradu!

 

Kako se prijaviti na foto natječaj?

1) Natječaj tematizira očinstvo u doba korone, a fotografije trebaju prikazivati oca u svakodnevnim situacijama s djetetom. Motivi mogu biti različiti i uključivati trenutke aktivne i uključene brige za dijete (od hranjenja, igranja do pomoći sa školskim zadacima). Molimo vas, objavi fotografije pristupite pažljivo i s promišljanjem, pogotovo ako su djeca oskudno odjevena, kako objava ne bi dovela do nepoželjnih situacija ili zlouporabe. Ako se radi o starijoj djeci svakako se posavjetujte s njima i objavite fotografiju uz njihovu suglasnost.

2) Jedan autor/ica može sudjelovati s jednom do najviše trima fotografijama na zadanu temu.

3) Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku, u visokoj kvaliteti, preporučene minimalne veličine 1,5 MB i maksimalne veličine do 6 MB. Fotografije mogu biti u boji ili crno-bijele.

4) Fotografije se objavljuju u razdoblju od 2. do 22. studenoga 2020. i to slijedeći ove upute:
• Stavite fotografiju na svoj profil na Facebooku ili Instagramu.
• Fotografiji dodajte rečenicu-dvije kojima objašnjavate pozitivne strane intenzivnijeg provođenja vremena s djecom tijekom pandemije. Ili se možete izravno referirati na fotografiju – npr. „Tata Stipe (36) iz Makarske je po zanimanju kuhar. Iako za vrijeme karantene nije radio, to ne znači da nije kuhao. Dapače, skoro svaki dan je s Bartulom (8) pekao palačinke.“ (BITNO: navesti dob oca, dob djeteta i mjesto iz kojeg dolazite)
• Stavite #festivaltata, #supertata i #BudiTata.
• Ovisno o tome na kojoj platformi objavljujete fotografiju, označite Facebook stranicu Festival tata (@Festivaltatahr) ili Instagram stranicu Festival tata (@festivaltata)
• Učinite svoju objavu javnom (public).

5) Stavljanjem fotografija na svoj profil na Facebooku ili Instagramu prema uputama iz točke 4., autor/ica daje dopuštenje Festivalu tata i organizatorima (Status M, Roda, Zaklada Solidarna i Veleposlanstvo Kraljevine Švedske) da koriste prijavljenu fotografiju s navođenjem autora/ice, opisa fotografije i ostalih podataka na svojim internetskim stranicama i profilima na društvenim mrežama u svrhu promocije Festivala tata. Autor/ica također daje dopuštenje da se prijavljena fotografija tiska u publikacijama i izloži na javnim događanjima koja promiču aktivno roditeljstvo. Prikupljene podatke koristit ćemo isključivo u navedene svrhe.

6) Svaki autor/ica fotografija mora jamčiti da su roditelji/staratelji djeteta suglasni sa slanjem fotografija na natječaj.

7) Tijekom trajanja natječaja javnost će moći glasovati za najbolje fotografije davanjem “lajkova” na profilima Festivala tata na Facebooku (pristigli radovi će biti objavljeni u Foto albumu) i Instagramu. Svaka fotografija (bez obzira na to gdje ju je autor/ica prvotno objavio/la) bit će objavljena na oba profila Festivala tata te će se “lajkovi” na Facebooku i Instagramu zbrajati. Potaknite svoju obitelj, prijatelje i poznanike da prate profile Festivala tata na Instagramu i Facebooku i da glasuju za vašu fotografiju. Autori/ce 5 fotografija koje zbirno dobiju najviše “lajkova” na profilima Festivala tata dobit će prigodne nagrade od organizatora Festivala tata. Stručni žiri će također odabrati 5 najboljih fotografija čiji će autori/ce biti nagrađeni.

8) Ovaj foto natječaj ni na koji način nije povezan s društvenim mrežama Facebook i Instagram. Facebook ni Instagram ne sponzoriraju, ne podržavaju i ne organiziraju ovaj natječaj. Sve informacije osigurava Festival tata.

IZVOR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here