VIDIM, SLUŠAM, OSJEĆAM

0
325

Upišite sebe i djecu na zajedničku rekreaciju u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18.)

Na ovoj radionici sudionici se upoznaju sa metodom kretanja i vježbanja koja prati razvojne obrasce djeteta te predstavlja somatski pristup vježbanju i motoričkom razvoju.
Pri kretanju i vježbanju s djecom, već od njihovog najranijeg uzrasta, doživljavamo, osmišljavamo, izvodimo, promatramo te evaluiramo aktivnosti i njihovo djelovanje na psihofizički razvoj djece, u suradnji djeteta i majke (ili osobe u pratnji djeteta).

Važno razumijevanje neurološkog razvoja djeteta koje približno završava s prvom godinom života, odnosno u vremenu kada dijete uspostavlja potrebne tjelesne i mentalne obrasce koji povezuju rad mozga i tijela. Motorički razvoj se intenzivno nastavlja tijekom cijelog djetinjstva. Kad je naše djelovanje usmjereno k ovoj vrsti dobrobiti djeteta poželjno je koristiti kretanje pomoću obrazaca pokreta – Developmental Patterns/Body Mind Centering © (Bonnie Bainbridge Cohen). Njima potičemo psihofizički razvoj, a možemo i pozitivno djelovati na osobni razvoj i dobrobit.

Razvojni pokret, kao osnovu ovog rada, važno je provesti kroz metode doživljaja, razumjevanja i primjene te evaluacije/promatranja.

Aktivnosti vezane za razvojni pokret stvaraju kod sudionika subjektivni doživljaj koji je osnova za koncepualno razumijevanje tjelesnih informacija te im daju novu dimenziju vježbanja i kreativnog korištenja pokreta. Na taj način možemo razvijati i mijenjati dosadašnji rad stvarajući nove vrijednosti i kontekste za pravilan psihofizički razvoj najmlađih, ali i odraslih osoba.

Voditeljica programa je stručnjakinja u polju somatike Nataša Juršić.

Početak rada 05.10.2022.
Termini:
srijedom i petkom
10:00 do 10:45
Mjesečna cijena: 250,00 kn

Upisi na mail: ninaveselynekic@gmail.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here