Udruga za kreativno stvaralaštvo „Vali“ Kostrena: Izrada peći od staklenih boca

0
1113

Udruga za kreativno stvaralaštvo „Vali“ Kostrena osnovana je koncem 2006.g. i bavi se  izradom umjetničkih i uporabnih predmeta od gline , s primarno pomorskom tematikom.  Udruga danas ima 30-ak članova i jedna je od najvećih i najpoznatijih keramičarskih udruga primorsko-goranske regije.  Iza sebe ima niz uspješnih, kako zajedničkih tako i samostalnih izložbi pojedinih članova.

Tijekom punih dvanaest godina postojanja Udruga je svojim radovima sudjelovala na brojnim izložbama diljem Hrvatske, Italije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Nekoliko članova Udruge sudjelovalo je i na međunarodnom umjetničkom festivalu Art Space Amur pri Amurskom državnom sveučilištu u Rusiji, gdje su osvojili nagrade u amaterskom i u profesionalnom dijelu.  Na svjetskom Ex tempore „I Rakuriosi“ koji se  jednom godišnje održava u Italiji  i gdje su uvjeti i kriteriji natjecanja izrazito zahtjevni, članica naše Udruge   je 2015. osvojila jednu od medalja.

Dio zasluga  za uspjeh i rezultate Udruge pripada i prof. Borisu Roceu, europski priznatom i poznatom keramičaru i akademskom grafičaru koji od samog početka rada Udruge kontinuirano održava tečajeve o različitim tehnikama rada u glini i prenosi  svoja znanja i novim i starim članovima.

Udruga je suorganizator Likovne kolonije Kostrena odnosno organizator keramičkog Ex tempore koji je postao jedan od najvećih projekata Udruge i jedan od rijetkih ove vrste u našoj Županiji, a na kojem sudjeluju renomirani riječki i hrvatski keramičari.

Video i fotografije prikazuju izradu peći od staklenih boca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here