U Ludbregu održana promocija Zbornika radova „Srce na dlanu“

0
724

 

U Ludbregu održana promocija Zbornika radova „Srce na dlanu“ i izložba radova članova Likovne sekcije „Podravka 72“ KUD-a Podravka

Kulturno-umjetničko društvo Podravka 19. veljače jeu prostorijama dvorca Batthyany u Ludbregu održalo promociju Zbornika radova „Srce na dlanu“ i izložbu radova članova Likovne sekcije „Podravka 72“ KUD-a Podravka. Promocija i izložba predstavljeni su u sklopu programa „Ludbreg petkom“, a čiji je organizator Centar za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“.Službeni program je moderirala Matea Lukić, novinarka Centra.

„Zamislili smo da svaki literat u Zborniku ima po pet pjesama, a likovnjaci da oslikaju barem jednu pjesmu svakog literata, no nastalo je više crteža. Zbornik ima 41 crtež, a oni su crtani tušem, olovkom i pastelima“, izjavila je predsjednica KUD-a Podravka i urednica Zbornika Vesna Martinjak te nadodala kako je posebnost ovoga izdanja činjenica da svaki crtež predstavlja i zastupa pojedinu pjesmu autora.

 „Točke u kojoj se svi autori u ovom Zborniku pronalaze je ljubav prema rodnom kraju, prema običajima i prema samom načinu izražavanja. Naši članovi iskazuju zadovoljstvo. Pokazuje se vječna ljubav, odnosno ljubav prema izražavanju“, nadovezao se Domagoj Švabek, predsjednik Literarne sekcije KUD-a Podravka.

Osim o Zborniku radova „Srce na dlanu“, riječi je bilo i o izložbi likovnih radova članova Likovne sekcije.„Svima nam je dosta ovog sivila i zime, a mi smo za motiv uzeli proljeće i zelenilo pa smo izložili pejzaže našeg kraja, mrtve prirode i cvijeća. Sve pršti bojama i mirisima. Slike su rađene u stilu naive, imamo i realizam te nešto apstrakcije“, rekla je Vesna Martinjak osvrnuvši se na izložene radove.

Promociju i izložbu je svečano otvorio ravnatelj Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Branko Dijanošić i izjavio kako mu je drago da je u Zborniku radova „Srce na dlanu“ ostvarena suradnja pjesnika i slikara. Ovakav oblik suradnje prisutan je u Japanu gdje svaki haiku (pjesma) dobiva svoju haigu (crtež), na zanimljiv način usporedio je Dijanošić. „To je baš odlično i dodatna je inovacija“, zaključio je.

Osim zanimljivih tema, posjetitelji su mogli čuti i interpretacije Ane Jakopanec, pjesnikinje i članice Literarne sekcije KUD-a Podravka. Ana Jakopanec je izvela tri interpretacije pjesama iz novoobjavljenog Zbornika radova.

Nakon svečane promocije, okupljena publika se, uz pridržavanje epidemioloških mjera, spustila u izložbeni prostor dvorca Batthyany gdje jerazgledalaizložene radove članova Likovne sekcije „Podravka 72“ KUD-a Podravka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here