Status Juniori 2020. – nagrada za najboljeg mladog instrumentalista

0
815
Foto: Pixabay

Foto: pixabay

KRAJNJI ROK PRIJAVE 15.12.2019.

Nagrada Status za najbolje mlade instrumentaliste (do 18g) odvija se u 4 grada gdje HGU ima svoje podružnice. Natjecanja po gradovima predstavljaju polufinalne večeri, tijekom kojih stručna komisija odabire najboljeg predstavnika koji odlazi na finalnu večer u Zagreb. Premijerno izdanje dodjele Nagrade Status za najbolje mlade instrumentaliste, podijelili smo u 4 regije – Dalmacija, Slavonija, Istra s Primorjem te Grad Zagreb s okolicom.

Ideja cijele manifestacije je da se u prvi plan stave mladi glazbenici koji su vrhunski svirači, a tek traže svoje mjesto pod reflektorima. Želimo stvoriti nove glazbene vrijednosti i omogućiti svim vrhunskim mladim instrumentalistima da “preskoče” par stepenica i skrenu pažnju na sebe. U svakodnevnom poslu se često susrećemo s nepoznatim bendovima u kojima svira barem jedan glazbenik s velikim potencijalom. Nažalost, okruženje takve mlade talente s vremenom natjera na odustajanje, umjesto da im na vrijeme damo “vjetar u leđa” i brinemo o njihovoj glazbenoj budućnosti.

U svakom gradu domaćinu polufinalne večeri, podružnica HGU odabire komisiju i “kućni bend”, sastavljen od najboljih domaćih glazbenika, dobitnika Nagrade Status.

Izvor i detalji: https://nagrada-status.hgu.hr/juniori

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here