Smjehuljica, Mrgud, Štef i fina klopica

0
606
Foto: Pixabay

Sve bruji od događanja u i oko našeg i vašeg Centra!

Ukoliko Vam je pormaknuo program Dana Travnog 2022. obavezno ga pogledajte na www.kuctravno.hr. Osim brojnih programa izvan KUC-a (iš iš kišo!) posebno Vam želimo ukazati na projekciju fotografija uz priču našeg nekadašnjeg kolege Ivana Špoljareca – Štefa. Štef je bio tu od prvog dana, od kad je KUC bio MCUK, od kada je MCUK bio IKS od kad je IKS organizirao PIF…

Predavanje će se održati u sklopu Dana Travnog u KUC Travno u petak u 19.30 sati u Plavoj dvorani (bez obzira na možebitnu kišu).

Ako vam je slasni zalogaj ipak draža tema, imamo nešto i na tom području!
utorak, 26. travnja 2022. u 18 sati
Zalogaj tradicije – kulinarska radionica
Enzita Kitchen Studio (Zagrebački velesajam paviljon 14A, Av. Dubrovnik 15, Zagreb)

ŽELIM ZNATI VIŠE

Na radionici će se predstaviti priprema cerničkih ćupteta iz okolice Nove Gradiške te pazinskih cukerančića iz centralne Istre.

O besplatnom koncertu talijansko španjolskog dvojca Flam-a Duo smo Vam već sve rekli u prethodnom mailu pa ćemo još samo posebno istaknuti predstavu Smjehuljica i Mrgud jer nosi jednu jako važnu poruku za djecu i odrasle!

nedjelja, 24. 4. u 11 sati
Kazališna predstava za djecu
SMJEHULJICA I MRGUD
Izvodi: Kazalište Prijatelj
ŽELIM KUPITI ULAZNICU

Ova predstava na scenu dovodi dva oprečna karaktera: veselu i vječno nasmijanu Smjehuljicu i uvijek namrgođenog i nezadovoljnog Mrguda. Na prvi pogled Smjehuljica nema razloga za smijeh. Ona je jedna od onih mnogobrojnih kojima je rat u njihovoj zemlji razorio obitelj i ukrao djetinjstvo. Sa skupinom izbjeglica noseći i čuvajući cvijet koji joj je jedini ostao kao metafora toplog doma, Smjehuljica pjevajući, plešući i smijući se prolazi nepoznatim krajevima nadajući se da će jednoga dana u nekom dalekom gradu „gdje su kuće sve do neba“ naći svoje roditelje. Njoj suprotstavljen je Mrgud koji premda zapravo nema egzistencijalnih problema svaku pa i najmanju životnu nevolju doživljava tragično i „ne može naći razlog za smijeh“. Njihov kratki susret postat će rasplesan, razigran i raspjevan i zahvaljujući Smjehuljici Mrgud će shvatiti „da je sve razlog za smijeh“. A što nam drugo i preostaje nego svemu se smijati!

Predstava je bila dio službenog programa Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku 2020. godine.

Trajanje: 45 minuta
Dob: 5+
Ulaznica: 25,00 kn

Autor teksta: Hrvoje Zalar
Režija: Jelena Hadži-Manev
Glume: Anja Đurinović i Hrvoje Zalar
Scenski pokret: Maja Đurinović
Scenografija i kostimografija: Tončica Knez
Glazba i stihovi: Hrvoje Zalar

Ulaznice su u prodaji radnim danom od 10 do 19 sati po cijeni od 25,00 kuna, a dostupne su na blagajni KUC-a Travno i online putem www.ulaznice.hr.

ŽELIM KUPITI ULAZNICU

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here