SLIKARSTVO: VESNA MARTINJAK

0
2602

Vesna Martinjak, rođena u Molvama, sa slikanjem se susreće u djetinjstvu, živi i radi u Koprivnici, cijelo vrijeme, pomalo slika i radi druge kreativne radove ( ukrašavanje predmeta decoupage tehnikom, oslikavanje stakla, izrada nakita). Unatrag 15-tak godina počinje intenzivnije slikati , pohađa školu slikanja i crtanja „Likovni klub Paleta“, završava 4. stupanj slikanja i crtanja, pohađa i druge radionice slikanja u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Kod slikanja koristi tehnike, ulje na platnu, staklu, akril na platnu, akvarel, pastel, ugljen, kombinirane tehnike. Predsjednica je KUD-a Podravka , članica, likovne sekcije „Podravka72“, Molvarskog likovnog kruga, te članica Peski Art iz Đurđevca, sa kojima sudjeluje na zajedničkim izložbama. Sudjeluje na mnogim humanitarnim slikarskim kolonijama u našoj zemlji. Osim slikarstva voli i fotografiju, fotografira prirodu , cvijeće, ljude, životinje, a kasnije motive sa fotografija, kistom prenosi na platno. Svoje radove , osim na izložbama, objavljuje i na brojnim društvenim mrežama. (Facebook, Instagram, Twitter, Fine Art America, Pinterest AtPal…. )

„Vesna Martinjak je talentirana slikarica, koja je u umjetničkom govoru, postigla vlastiti i na prvi pogled, prepoznatljiv izričaj koji se može usporediti sa idiličnim hiperrealizmom. Slike su pune kolorističkog intenziteta, klasično kadrirane, te kompozicijski uravnotežene, tako da pobuđuju optimizam i ljepšu stranu estetskog doživljaja.

Kad pogledamo stilski rukopis, kist u ruci ove umjetnice, ostvaruje najfiniju tonsku gradaciju i valer svjetlosnih efekata po osjećaju neponovljivih vizualnih izazova.“

 

prof. likovne umjetnosti Pero Markić

 

Izložbe

– samostalna izložba „Mirisna platna“ povodom Međunarodnog dana muzeja, 2016. godine, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga -2016.

– samostalne izložbe slika u izložbenom prostoru Podravke 2015.,2016.,2017.,2018., 2019.

 

Zajedničke izložbe sa likovnom sekcijom KUD Podravka:

 

 

web poveznice za radove Vesne Martinjak:

http://vesna-martinjak.pixels.com/

https://fineartamerica.com/profiles/vesna-martinjak

https://www.facebook.com/vesna.marti

https://www.facebook.com/vesnascretivemess

https://www.artpal.com/martinjakvesna

https://www.instagram.com/vesnamartinjak/

Čarobna zima – ulje na platnu

Jutarnji sastanak – ulje na platnu

Makovi

Plavo zrcalo – akril na platnu

Rano proljeće ulje na platnu

Sunčani put – akrilik na platnu

Magla na rijeci – akril na platnu

Vesna Martinjak, slikarska kolonija Peski Art

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here