Slikarstvo: Križni put – Vlatka Bauer

0
731

 

Centar Kulture predstavlja slike Vlatke Bauer i galeriju “Križni put”.

Križni put je rađen tehnikom akrila na papiru. Vlatka je radila na slikama tijekom 2020. godine, u vrijeme kad smo se svi morali pridržavati mjera “ostani doma”, tijekom prvog val pojave koronavirusa.

O seriji Križni put, autorica kaže: “Kako inače slikam sakralne motive, a imala sam i prije želju naslikati križni put, odlučila sam da ga pokušam naslikati.. Tako malo-pomalo naslikala sam križni put. Možda je tu bila i prisutna želja da će jednog dana taj isti biti izložen u crkvi. Nakon godinu dana od kad sam ga naslikala, križni put će krasiti crkvu u Sloboštini, u Zagrebu. Inače volim odrediti temu slika i razraditi je, bilo da se radi, kao u ovom slučaju o križnom putu, ili pak kada sam u kamenu radila reljef na temu majka s djetetom.”

 

Križni put

 

 

O autorici: Vlatka Bauer rođena je 26.04.1982. u Vukovaru, gdje je živjela do 1991.godine. Nakon toga živjela je u Zagrebu, Hrvatskom Zagorju, Križevcima.
Široki opus njenog likovnog izražaja spaja slikarstvo, kiparstvo te osebujan izražaj mozaika u pijesku. Sudionik je mnogih likovnih akcija i donacija. Sudjeluje na međunarodnim likovnim kolonijama i međunarodnim izložbama, skupnim i samostalnim.
Specifična-unikatnost prepoznata je i izvan naših granica, tako da se njezini radovi nalaze u privatnim kolekcijama diljem Europe, Australije, Kanade, Tasmanije, Indije i Rusije.
Njezin portret dr. Dragutina Tuđine – reljef u kamenu nalazi se u istoimenom muzeju, u Pregradi, te dvije skulpture su u stalnom postavu etno zbirke Škofać-Letovanić, koja je ujedno i pod UNESCO-vom zaštitom.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here