Slikarstvo: Kristina Tot Kaša – remek djela slikarice iz Međimurja

0
1852

Iako je prošlo tek pet godina otkad je samouka slikarica Kristina Tot Kaša odlučila uzeti kist u ruke, danas je već dobro poznato lice umjetnosti u Međimurju.

– Inspiracija joj, kaže, dolazi sama od sebe, a nekad provodi sate na internetu tražeći neko zanimljivo lice. Govori da ono ne mora biti savršeno, već mora imati „ono nešto“ po čemu joj mora biti posebno.

„Volim slikati ljudska lica, toliko emocije ima u njima. Na neki način u tim portretima prezentiram sebe i svoje osjećaje. Iako u posljedenje vrijeme preferiram i animalizam u nešto abstraktnijem, humorističnijem i modernijem obliku. Volim jarke, izražajne boje i kontraste. Kada slikam, ulazim u neki drugi svijet, palim glazbu i sve ostalo nestaje. Ostajemo samo boja, platno, kist i ja te slika u većini slučajeva nastane za jedan dan – opisala je Tot Kaša svoju strast.

Sebe opisuje kao izuzetno nestrpljivu osobu pa sve što zamisli, mora odmah prenijeti na platno jer u protivnom gubi volju za tim projektom i već smišlja novi. Uvijek odabire platna većih dimenzija jer smatra da je dobru ideju šteta potrošiti interpretacijom na malim dimenzijama.

Kristina Tot Kaša djeluje samostalno, nije članica nijedne udruge, a radove prodaje putem interneta (www.totkasa-art.hr)

FB – https://www.facebook.com/totkasa.art/  ili iz svog ateljea.

– Uvijek mi je drago kada netko svrati do mene pogledati radove. Neki od njih mogu se pogledati i u dva restorana u Međimurju, redovno ih mijenjam pa ljudi uvijek vide nešto novo na zidu.

 

                                       

 

 

 

   

 

 

                             

 

 

                 Kristina u trenutku stvaranja u svom ateljeu 

 

     Kristina Tot Kaša

 

Izložbe:

2018. Stalna izložbena postava u Galeriji suvremene umjetnosti Veljko Dugošević Kučevo – Srbija
2018. Prva samostalna izložba u Dvorani Scheier u Čakovcu, izloženo 16 slika
2018. izložba u restoranu Munodaka Čakovec
2018. Zagreb, Slovenski dom, skupna izložba
2019. Zrinski ART festival Čakovec, skupna izložba
2019. Galerija KCM, Zagreb, skupna izložba
2020. Galerija MORH-a “Zvonimir” Zagreb, skupna izložba

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here