Slikarstvo: Biserka pl. Vuković

1
2031

 

Danas predstavljamo slike Biserke pl. Vuković. Autorici su najčešće teme more, priroda i anđeli. Na slikama prevladavaju nježne plave boje. Do sada je imala 8 samostalnih izložbi slika u Hrvatskoj kao i BiH, Srbiji, preko 50-desetak raznih slikarskih izložbi i druženja, oko 10-desetak Međunarodnih i 15 likovnih kolonija diljem domovine. 

 

 

O autorici: dipl. ing. Sigurnosti Biserka pl. Vuković   rođ. Međimurka.

Pseudonim : „ Lutajuća kraljica“

Živi:  Lovran,   M. Tita 2 ,   Hrvatska

e-mail: b.bbiser01@gmail.com

Spisateljica, Slikarica, Kiparica, Umjetnica. Slika više od 8 godina. Rodila se u Čakovcu, (Međimurje), živi u Lovranu, na liburnijskoj obali Kvarnera., Piše pjesme, prozu, jedno 30 godina, haiku oko 5 godina.
Završila dva Fakulteta na Strojarskom Fakultetu ZOP, ZRR, i stekla stručni naziv dipl. ing. Sigurnosti, polaznica treće dobi na Akademiji Primijenjene Umjetnosti Campus – Rijeka ima Certifikate  da je završila za Slikaricu i Kiparicu, njezino obrazovanje se tu i nastavlja.
Ima devet samostalnih knjige, Prvijenac: „Naše kraljevstvo“ 2014, Drugu; Proze „Zapisi iz snene  duše“2016., Treću pjesama, „Vječno kraljevstvo snova“ 2018., četvrtu,  poezija, „Purpurna ruža“ koja je prevedena na Talijanski „ La rosa purpurela, 2020”., petu poezija, „Purpurna Ruža“ prevedena na Bosanski,  šestu. Bosanski i Srpski jezik, – ćirilicu 2020. Sedmu, poeziju na materinjem “Kajkavskom”narječju, “Međimurska pepica”, 2020. Osmu prevedenu na Albanski 2020., i devetu prevedenu na Slovenski 2020.
Urednica je Međunarodne Zbirke „ Žena, Kraljica života“ 44 autora. Izdala je preko 60 -tak domaćih, međunarodnih zbirki, knjiga, zbornika, vjerskih, duhovnih, haiku poeziju, s drugim autorima. Brojne njezini radovi prevedene su na svim jezicima bivše Jugoslavije, te na engleski, talijanski, slovenski, romski..
Dobitnica je mnogih priznanja, povelja, srebrnih i brončanih, kao i medalja.
Imala je 8 samostalnih izložbi slika u Hrvatskoj kao i BiH, Srbiji, preko 50 -desetak raznih slikarskih izložbi i druženja, oko 10-desetak Međunarodnih i 15 likovnih kolonija diljem domovine. Izložbama slika u svojoj Domovini kao i van Domovine.
Također je sudjelovala na mnogim pjesničkim događajima, susretima, gdje se družilo i sudjelovalo uz stihove u našoj Domovini i van naših granica, kao gost i sudionik aktivna pjesnikinja. Također je bila oko 17 puta Moderator raznih sličnih događaja i susreta.
Samo osam puta je samo u Lovranu sama organizirala Međunarodno umjetnička druženja i takve susrete u kombinaciji s više pjesnika, umjetnika, perfomansa, zbirki kao i svojih promocija, također u kombinaciji s izložbama i pjesničkim večerima, humanitarna druženja, s djecom.

Pjesme objavljuje na svom Facebook blogu

https://www.facebook.com/margareta.magas

 

       Biserka pl. Vuković

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here