Raspisan natječaj za 13. „Književni Kranjčić” 2021.

1
515
Foto: Pixabay

 

Rok: od 15. svibnja do 15. kolovoza 2021. godine.

Tema: Radovi tematski trebaju odgovarati natječaju (u užem smislu: oproštenje; u širem smislu: Bog, Crkva, sveci, svećenici, redovnici, vjernici laici, hodočašća… ).

U organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ u subotu 15. svibnja 2021. raspisan je natječaj za 13. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“. Riječ je o jedinom natječaju za suvremenu duhovnu književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim žanrovima (poezija, kratka priča, putopis, esej, monodrama) u Republici Hrvatskoj.

Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“, nazvan prema župniku koji je i sâm pisao i objavljivao književna ostvarenja protkana katoličkom duhovnošću, ima nakanu potaknuti stvaranje suvremene hrvatske duhovne književnosti protkane kršćanskim vrednotama.

Ove godine organizatori predlažu da tema radova bude oproštenje.

Najuspjeliji radovi bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima na dan 103. obljetnice rođenja Stjepana Kranjčića, u subotu 4. prosinca 2021., a širi izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku.

Radovi koji se šalju na natječaj moraju biti do sada neobjavljeni (u knjigama, književnim časopisima i novinama). Autori ne smiju poslati radove s kojima su se već natjecali prošlih godina na istome natječaju.

Izvor i detalji natječaja: knjizevni.kranjcic.hr

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here