Prva promocija knjige Bili libar Borisa Dežulovića u Istri održat će se na Brijunima

0
250
Foto: Boris Dežulović ©Sajam knjige u Istri (Tanja Draškić Savić)

U utorak, 23. kolovoza u 20:30 sati na Velikom Brijunu u vrtu Etnografskog muzeja održat će se promocija knjige Borisa Dežulovića Bili libar – knjiga priča o nogometu, Hajduku, ljubavi i životu.

Ovu prvu promociju u Istri organiziraju izdavač knjige – Telegram, Ulysses Teatar i Klub-knjižara Giardini 2. Uz autora o knjizi će govoriti čuveni glumac i glazbenik Rade Šerbedžija, urednika knjige i glavni urednik Telesporta Aleksandar Holiga, te pisac i glazbenik Nenad Marjanović dr. Fric.

 

Pitate li Borisa Dežulovića, po svoj prilici će vam slagati da Bili libar nije, barem dijelom, i knjiga o Borisu Dežuloviću. Pitate li nas, Bili libar je knjiga o ljubavi i vječnom životu. U ovoj knjizi reći će vam Dežulović mnogo toga o sebi, mnogo više nego što ste mogli saznati čitajući njegove kolumne o poslovično teškim domaćim društveno-političkim temama, ali neće vam dati da se za to uhvatite čak i ako zaigrate bunker protiv njega. Koristit će Hajduk kao medij razotkrivajući sebe, a sebe da bi razotkrio Hajduk na način na koji nitko nikad nije. Nitko o sportu ne piše poput Dežulovića. Riječ je o pripovjedaču koji i od minornog, sporednog detalja može isplesti epsku priču. Pogovor za Bili libar napisao je poznati novinar i književnik Ante Tomić, ustvrdivši kako je “žalosna činjenica da je Hajduk uvijek djelovao bolje na papiru nego na travnjaku. Imao je bolje pisce nego nogometaše, a najbolji je među njima, treba li to uopće napominjati, Boris Dežulović”.

 

Brod za Brijune polazi iz Fažane u 20 sati, a zadnji brod s Brijuna u 23 sata.

Ulaz na brod i na promociju su besplatni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here