Projekt za djecu: “Crtamo stripove!”

0
876
Foto: Pencilparker - Pixabay
Projekt “Crtamo stripove!” nastao je kao ideja da se djeci viših razreda osnovnih škola i srednjoškolcima omogući da svoje stripove objave javno. Stranica je zamišljena kao poligon na kojem mogu pokazati svoje talente u pisanju i crtanju stripova. Stripovi se ne moraju objaviti kao gotovi, nego se mogu prezentirati i kao izrada karaktera likova za strip, naslovnice i slične radove. 
 
Web stranica crtamostripove.com je povezana s Facebook grupom istog naziva u kojoj će se ti isti stripovi prenositi i u kojoj će se voditi razgovori u vezi tih stripova. Tamo je omogućeno njihovo lajkanje, komentari, diskusije i sl. za članove grupe. 
 
Namjera je projekta da se djeca povežu i međusobno upoznaju te da se možda stvore i neke međusobne suradnje npr. između djece koja pišu scenarije i priče za strip i one djece koja bi ih crtala. Također cilj je i da se stvori i osnaži potencijalna buduća scena mladih stripaša u Hrvatskoj i da se učvrsti položaj i svijest o stripu u novim generacijama. 
Trenutno traje obavještavanje škola, radionica i medija o projektu. Izgleda da treba dosta vremena da se dopre do ne baš velikog broja mladih koji se stripom bave. Zato su u ožujku predviđene i vrijedne nagrade izdavačke kuće Fibra koje bi mogle potaknuti stripaše da se odazovu pozivu.
 
Detaljnije o projektu i kako poslati strip pročitajte na stranici projekta: crtamostripove.com
 
Autor projekta je Davor Pavelić (https://www.davorpavelic.com/)
 
Projekt podržava Ministarstvo kulture i medija kroz program razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.
 
 
 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here