PREZENTACIJA TRADICIONALNIH GLAZBALA

0
396

Centar za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, poziva Vas 17.11.2021. u 19:00 sati na prezentaciju tradicionalnih glazbala naših predaka.

Na prezentaciji ćete  saznati kako su naši stari izrađivali svoje instrumente, koje su materijale koristili te na koji su ih način primjenjivali.

Uz to, moći ćete i čuti kako uživo zvuče drevni instrumenti koji će vas odvesti na putovanje u daleku prošlost. Riječ je o glazbalima koja nemamo često priliku čuti uživo pa stoga ne propustite ovu jedinstvenu priliku i prepustite se čarobnim zvucima gajdi, dipli, gungi, roženica i ostalih divnih instrumenata.

Prezentaciju vodi Stjepan Večković, osnivač i voditelj Centra za tradicijska glazbala Hrvatske, Hrvatskog gajdaškog orkestra i Gajdaške akademije, glazbenik koji izrađuje i rekonstruira stara, hrvatska, tradicijska glazbala te void brojne seminare i radionice o starim glazbalima.

Prezentacija je besplatna, ali vas molimo da svoje mjesto rezervirate unaprijed na e-mail: ninaveselynekic@gmail.com a za sve informacije na mail: galina.velicko@cki-m.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here