Poziv za prijavu na natječaj Hrvatska lijepa knjiga 2019.

0
824
Foto: Dariusz-Sankowski - Pixabay

Foto: Dariusz Sankowski – Pixabay

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst raspisala je ovogodišnji natječaj Hrvatska lijepa knjiga, koji tradicionalno organizira sa svrhom odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati tijekom Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu. Riječ je o natječaju i izložbi posvećenim međunarodnom predstavljanju stvaralaštva likovnih urednika i dizajnera, kao i tiskarskog umijeća.

Svi zainteresirani nakladnici knjige objavljene tijekom 2019. godine na natječaj mogu prijaviti njihovim slanjem do 12. prosinca 2019. godine na adresu Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, 10 000 Zagreb, s naznakom Hrvatska lijepa knjiga, uz slanje ispunjenog mrežnog obrasca na adresu elektroničke pošte marketing@nsk.hr.

Knjige se na natječaj mogu prijaviti u sljedećim kategorijama: književnost; znanost; monografije o umjetnosti i umjetnicima i fotomonografije; knjige za djecu i mladež; školske knjige; bibliofilska izdanja i pretisci; katalozi.

Izvor i detalji natječaja: http://www.nsk.hr/poziv-za-prijavu-na-natjecaj-hrvatska-lijepa-knjiga-2019/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here