Poziv na natječaj Izložba „ Travno – život i transformacije“, povodom Dana Travnog se bliži kraju!

0
667
Foto: Ivan Špoljarec

Dragi naši sugrađani, dragi susjedi, i ove godine spremamo se obilježiti Dane Travnog!
Hoće li to biti moguće i kako, nitko ne može sa sigurnošću znati. I lani smo vjerovali da samo nakratko odgađamo naša druženja.

Ipak, valja nam se pripremati i vjerovati da ćemo se podružiti i u pozitivnom raspoloženju pridonijeti duhu kvartovskog zajedništva.
Ono što sigurno možemo je ovjekovječiti naš kvart fotografijom. I prirediti, makar i „on line“ izložbu o Travnom.

Stoga Vas pozivamo da fotografirate! Vedute, ljude, zanimljive situacije, lijepe ali i one druge – manje lijepe. Uhvatite objektivom trenutak Vaše stvarnosti ili vizije. Pošaljite poruku fotografijom!

Potražite u Vašim fotoaparatima ili mobitelima neke dojmljive ili intrigantne  prizore iz prošlogodišnjeg, protresenog i coronom opustošenog kvarta. Možda ste kamerom zabilježili ponešto i prije toga, dok su druženja na boćalištima ili uz šah bila Vaša svakodnevica. Možda nam fotografije iz vremena kada se gradila Mamutica i kada su se gradili životi obitelji u ovom naselju, stvarala prijateljstva i susjedske družbe ispričaju neku novu priču o Travnom. Fotografirajte, skenirajte, i pošaljite nam! Stručno povjerenstvo odabrat će radove za ovogodišnju virtualnu izložbu, a najuspješnije uvrstiti u bazu budućih kvartovskih izložbi.

Teme: 1. Živjeti u Travnom
           2. Covid refleksije,
           3. Nekad i danas  

PROPOZICIJE NATJEČAJA:

1. Sudjelovati mogu stanovnici i bivši stanovnici Travnog, stanovnici susjednih naselja, ali i cijelog Zagreba, te svi gosti i slučajni prolaznici.
2. Svaki učesnik može poslati najviše 6 originalnih fotografija u digitalnom formatu (jpg, jpeg), rezolucije za tisak (300 dpi), minimalnih dimenzija: 10 x 15, ili 16 x 20 cm.
3. Krajnji rok za elektronsku predaju digitalnih fotografija je 15. travnja 2021.
4. U nazivu datoteke digitalne fotografije potrebno je napisati ime i prezime autora/ice, temu, naslov (ukoliko postoji naziv fotografije) ili redni broj, godinu nastanka.
5. Uz fotografije poslati ispunjenu prijavnicu s potpisanom  izjavom o pravima za objavljivanje, odnosno izlaganje.
6. Digitalne fotografije i prijavnicu s izjavom treba dostaviti u jpg ili jpeg formatu na e-adresu vedrana@kuctravno.hr s naznakom: “Za natječaj – Izložba: Travno – život i transformacije“.

 

Prijavnicu možete preuzeti OVDJE.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here