Poziv na intrigantnu izložbu “Društvena golotinja” D.Lukić

0
829
Foto: Puške, slika i autorica

Autorski studio FFV i Kreativna industrija Europe KIE

Pozivamo vas da popratite intrigantnu izložbu 

„Društvena golotinja“ likovne umjetnice Dijane Lukić koja je postavljena 15.11.21. u Galeriji Vladimira Horvata u Zagrebu, Trg žrtava fašizma 14.

Izložba tematski propituje suvremene političko-sociološke fenomene – klasno ugnjetavanje, političke manipulacije ali i kršenje građanskih prava. Riječka angažirana umjetnica na velikim formatima, u tehnici ulja na platnu, dokumentira problematične društvene pojave – raskrinkava modele vladanja koji su sveprisutni u našoj svakodnevici i svojim ekspresivnim slikama snažno djeluje na publiku da osvijesti svoj status „suvremenog roba“, uhvaćenog u zamku konzumerizma i sitnih udobnosti kojima se potpuno umrtvljuje instinkt za pobunu. Iako izloženi opus datira iz 2014.-16. godine, upravo je vrlo aktualan jer propituje građanske slobode i ljudska prava, trenutno goruću temu u kontekstu represivnih mjera koje pojedine vlade donose protiv svojih građana.

Izložbu se može pogledati svakog radnog dana od 10 – 19 h do 26.11.21. u 19 h kad će biti upriličeno svečano zatvaranje s projekcijom filmova iste autorice, čime Autorski studio FFV kao domaćin izložbe zatvara filmsku godinu uz tzv „Žensku večer“, predstavljajući autoricu Lukić ali i dokumentarni film “Dijana” Evice Bubić, koji govori o umjetničkom radu Dijane Lukić.

Dijana Lukić je angažirana umjetnica s riječkom adresom, poznata javnosti kao autor koji svojim radom hrabro iskače iz svake vrste main streama, angažirana na strani obespravljenih i slabih, koja dugo vremena aktivno djeluje kroz slikarstvo, video umjetnost te književnost. Imala je niz samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu i nagrađivani je autor drame. Više o umjetnici – www.dijanalukic.com.

Dijana Lukić pored slike Demagogija

Jasna Bogunović, tajnica KIE

Luka Stamać, predsjednik Autorskog studija FFV

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here