Ovo su izvođači koji će srušiti predrasude o sposobnostima starijih osoba!

0
530

 

Izabrani su izvođači kazališno – plesnog projekta Izlazak koji za cilj ima srušiti predrasude o starijim osobama. Projekt realizira umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost, a upravo je započela druga faza projekta, kazališno – plesne radionice.

Dvanaest odabranih izvođača starijih od 60 godina, uključujući i nagrađivanu koreografkinju Mirjanu Preis, priključilo se radionicama kroz koje će pokazati koliko osobe starije životne dobi zapravo mogu, iako im društvo često govori drugačije.

Vrijeme je da stanemo na kraj dobnoj diskriminaciji i da osvijestimo da su starije osobe i dalje osobe, pune želje za životom, radom, kreativnim izražavanjem, druženjem, ljubavi, seksom. Izađimo iz ustaljenih načina razmišljanja, otpustimo predrasude i uključimo osobe starije životne dobi u društvo“, poručuju iz ARKTIK – Instituta za budućnost.

 

Kroz deset tjedana radionica polaznici će istraživati pokret, glas i brusiti svoje izvođačko umijeće koje će prezentirati na kazališnoj predstavi u lipnju.

Povodom početka radionica napravljeni su intervjui s polaznicima te video u kojemu se ukratko predstavljaju. Osjećaju li se sposobno i moćno, utječu li na njih predrasude koje im društvo nameće, pogledajte u videu.

Radionice, koje započinju 6. ožujka, odvijat će se u KUC Travno u Zagrebu, gdje će biti i premijera predstave. Sudjelovanje u projektu honorirano je svim izvođačima kako bi se dala dodatna vrijednost njihovom angažmanu. Voditelji radionica su Vesna Mačković, nagrađivana multidisciplinarna umjetnica te Josipa Štulić, diplomirana plesna umjetnica te koreografkinja.

Projekt Izlazak realizira se uz potporu Zaklade Kultura Nova, inicijative Umjetnost dostupna svima, Ministarstva kulture te Grada Zagreba, a u produkciji ARKTIK – Instituta za budućnost.

Projekt možete pratiti na arktik.eu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here