Natječaj za kratku priču – satiru 2020

1
591
Foto: C. K.

Foto: C.K.

Rok: od 01. srpnja do 30. rujna 2020.

Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje

Natječaj za kratku priču – satiru

Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim radom, a tema kratke priče – satire je slobodna.

Kratka priča – satira ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).

Na ovogodišnji natječaj može se prijaviti na dva načina:

  1. u pisanom obliku, priče, sve označeno šifrom, na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom „Natječaj za kratku priču – satiru”, a ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti,
  2. u elektroničkom obliku na  e-mail:  slavkokolar.price2020@gmail.com prijavljena priča označena šifrom, te rješenje šifre i osobne podatke autora.

Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče – satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koji će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa:

  • prva nagrada u iznosu od 3.000,00 kn neto
  • druga nagrada u iznosu od 2.000,00, kn neto
  • treća nagrada u iznosu od 1.500,00 kn neto

Osim toga, žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2020.

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča – satira bit će organizirano u okviru manifestacije „Slavko Kolar – književni dani” 28. studenoga 2020. u Čazmi.

Izvor: https://www.gradska-knjiznica-cazma.hr/index.php/novosti/1830-natjecaj-za-kratku-pricu-satiru-2020

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here