Natječaj za dramske pisce

0
663
Foto: Pexels

Foto: Pexels

 

Rok:  28. siječnja do (ponoći) 7. veljače 2021. godine

Goethe-Instituti iz jugoistočne Europe – Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Rumunjske, Srbije i Cipra zajednički započinju višegodišnji projekt pod nazivom „New Stages South-East“ kako bi poduprli mlade dramske pisce i osnažili međunarodnu razmjenu i suradnju.

Radionica započinje 22.2.2021., a traje do 22.10.2021. s ljetnom stankom tijekom srpnja i kolovoza. Tijekom radionice koja će se održavati (uglavnom online) na hrvatskom jeziku, pet odabranih dramskih pisaca imat će priliku razvijati svoju novu ili već postojeću dramu uz mentorsko vodstvo istaknutog dramatičara Ivora Martinića.

Dramski tekstovi koji nastanu tijekom radionice tematski će se baviti siromaštvom u nekom od njegovih aspekata: duhovnom, socijalnom, ekonomskom, političkom.

Svaki od sudionika imat će priliku sudjelovati i na jednoj višednevnoj međunarodnoj radionici na engleskom jeziku koja će se održati u partnerskim gradovima: Ateni, Beogradu, Bukureštu, Nikoziji, Sarajevu, Sofiji i Solunu. Voditelji i teme međunarodnih radionica bit će poznati tijekom veljače i ožujka.

Detalji natječaja i projekta: https://www.goethe.de/ins/hr/hr/kul/ser/aus/nss.html

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here