Natječaj za 4. broj Morine kutije

0
529

Opasne veze i ostale priče: natječaj za 4. broj Morine kutije

Od 5. rujna 2022. online časopis za spekulativnu fikciju Morina kutija raspisuje novi natječaj za originalne, prethodno neobjavljene priče i stripove na otvorenu temu i posebnu temu broja “opasne veze”.
Tražimo priče i stripove u žanru spekulativne fikcije, dakle fantastike, znanstvene
fantastike i horrora, svih njihovih podžanrova i hibridnih žanrova. Priče mogu biti od 100 riječi (drabble) do 40 000 (novela), na hrvatskom, jezicima s kojih se ne prevodi te engleskom jeziku.

Tekstove treba slati u .docx ili .odt formatu, font Times New Roman, veličina 12, s uključenom kratkom biografijom autora, na e-mail adresu morinakutija@gmail.com.
Primamo stripove u duljini od 1 do maksimalno 2 stranice, dovršenih priča (dakle, da nije
u nastavcima). Stripovi trebaju biti prilagođeni čitanju na formatu 20.5cm širine i 27.6cm visine, u formatima JPG i PNG, u RGBu ili grayscaleu, te rezolucije minimalno 300dpi. Sva ostala pravila vrijede kao i za priče (može biti na jezicima koje smo istaknuli, kao i neverbalni strip, kratka biografija autora treba biti uključena uz strip i šalje se na istu mail adresu).

Rok za slanje za 4. broj Morine kutije je: 2. studenog 2022. godine do 23:59.
Detalji natječaja dostupni su na morinakutija.com.

Morina kutija online je časopis za spekulativnu fikciju koji izlazi dvaput godišnje. Tri su
broja već objavljena i dostupna za besplatno skidanje izravno sa stranice Morine kutije i
platforme Smashwords. Osim priča, časopis objavljuje i recenzije knjiga, popise preporuka za čitanje i eseje na web stranici morinakutija.com. U sklopu časopisa izlazi i podcast o pisanju i objavljivanju fantastike Mora FM, dostupnom za slušanje na platformama za slušanje podcasta poput Anchora, Apple Podcasta, Google Podcasta, Spotifya i ostalih. Upiti se mogu slati na morinakutija@gmail.com, a časopis ima i Facebook i Instagram stranice, @morinakutija, na kojima se mogu pratiti aktualne novosti iz svijeta fantastike, znanstvene fantastike i horora.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here