Natječaj: OKiZA 2020.

0
275
Foto: Bodobe - Pixabay

Foto: Pixabay

Rok: do 28. rujna 2020. (do 14 sati). 

Udruga Žmergo u suradnji sa Savjetom mladih Grada Opatije poziva umjetnike i zainteresiranu javnost na prijavu projekata u kulturi u sklopu programa OKiZA 2020. (Opatijska kultura i zeleni aktivizam).

Program se provodi u sklopu opatijskog susjedstva programskog pravca 27 susjedstava, u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a čiji je nositelj Udruga Žmergo.

Program OKiZA osmišljen je kao impuls razvoju kreativnih sadržaja u kulturi na području Opatije te pružanju podrške umjetnicima u njihovom nastojanju da utječu na kvalitativne promjene u društvu u području očuvanja okoliša i “zero waste” koncepta u turizmu.

Nakon zaprimljenih online prijava, stručni žiri će odabrati 10 kreativnih projekata koje će njihovi autori predstaviti zainteresiranoj javnosti putem kratkih, 5-minutnih interaktivnih i multimedijalnih prezentacija na javnom događaju u Kulturnom centru Gervais u Opatiji, 15. listopada 2019. godine

Najzanimljiviji projekt kojeg žiri i prisutna publika prepozna kao najkvalitetniji i najkorisniji za zajednicu, osvojit će financijsku podršku u vrijednosti od 5.000 kn (bruto) kako bi se isti realizirao na području Opatije, najkasnije do lipnja 2021. godine. 

Izvor i detalji natječaja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here