KONCERT ĐANIJA STIPANIČEVA: GLAZBA BOLJEG SVIJETA

0
389

U petak, 25. ožujka 2022. s početkom u 19,30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka održat će se koncert pod nazivom “Glazba boljeg svijeta” u izvedbi tenora-baritona Đanija Stipaničeva i uz klavirsku pratnju Berislava Antice. Na koncertu ćete imati priliku čuti domaće i inozemne zimzelene hitove, brojeve iz najpoznatijih svjetskih i domaćih mjuzikala, talijanskih kancona i kazališnih predstava.

 
Koncert će se održati u sklopu projekta Kvartura/Klub 55+  i uz potporu Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.
 

Cijena ulaznice: 20 kuna

Za evergrinsku večer nostalgije i trajnih vrijednosti koju ćete pamtiti predbilježite se na rezervacije@cekate.hr
Uz ulaznicu je potrebno predočiti COVID potvrdu.
 

O autoru: Đani je rođen u Mokrinu (Vojvodina, Srbija), 27. svibnja 1969. Od prve godine života obitava u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju, te osnovnu glazbenu školu. Nakon toga diplomirao je biologiju na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu.
Bio je član klape ‘Dalmati’ više od deset godina te je tijekom toga vremena izvodio i snimao u raznim glazbenim standardima za nekoliko TV emisija i festivala.
Osvajao je nagrade za najbolju interpretaciju (Split 1999., Šibenik 2001., 2005.) kao i prva mjesta u Šibeniku(festival dalmat.šansone) (2005., 2009.,2012.,2018.), Splitu (splitski festival) (2009.) i Zagrebu(zagrebfest) (2006.). Kao dio kvarteta ‘4 Tenora ‘ također osvaja Festival dalmat. Šansone u tri navrata (2017, 2019 i 2020).
Od 2002., kao član ‘Gradskog kazališta Komedija’ u Zagrebu (vodećega kazališta za izvedbu mjuzikla, rock opera i opereta u Hrvatskoj), igrao je i igra mnoge glavne uloge, primjerice u Webber-Rice ‘Jesus Christ Superstar’ (Jesus ), Mac Dermott ‘Hair’ (Claude), E.John-Rice ‘Aida’ (Radames), Jacobs-Casey ‘Grease’ (teen angel i Jonny Casino), Menken-Ashmanovu ‘Little shop of horrors’ (biljka Audrey II), , J. Strauss Jr. ‘Eine Nacht in Venedig’ (Pappacoda), Pam Gem’s ‘Piaf’ (Angelo, Theo ), J. Strauss Jr. ‘Die Fledermaus’ (dr. Falke), J. Offenbach ‘Die schoene Helena’ (Agamemnon), E.Kalman ‘Die Csárdásfürstin’ (Edwin), B. Andersson-B. Ulvaeus ‘Mamma mia’ (Sam Carmichael) i nekoliko hrvatskih mjuzikla, Metikoš-Krajač-Prohaska ‘Gubec beg’ (Matija Gubec), Grgić-Kabiljo ‘Jalta,Jalta’ (Griša), Jusić-Fotez ‘Dundo Maroje’ (Maro), J.Gotovac ‘Đerdan’ (Ive) , jedinom tamburaškom mjuziklu Leopold-Škiljan ‘Janica i Jean'(Jean), Domitrović-Gavran ‘Byron'(Byron)itd;
U zagrebačkom HNK ostvaruje: ‘Mimi’ F. Verrières, te ‘West side story’( Tony)(L. Bernstein-S.Sondheim).
Godine 2004. osvojio je Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji ‘Najbolja glavna muška uloga’ za ulogu Tonyja u mjuziklu ‘West side story’ (L. Bernstein-S.Sondheim) izvedenome u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Za Nagradu hrvatskog glumišta je nominiran još dvaput.

Godine 2006. snimio je slijedeće CD-e: ‘Kartolina iz Dalmacije’(zlatna ploča), potom ‘Live in Komedija’, 2008., 2009. ‘Ti si moje sve’,2011., ‘ Kajkavske popevke’ 2012, ‘Dalmacijo od kamena’ (album nominiran u kategoriji popularne glazbe za diskografsku nagradu Porin 2012), ‘Bajke’ 2017.
Za izniman glazbeno- scenski opus ostvaren u brojnim kazališnim ulogama i doprinos razvoju glazbene umjetnosti Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovan je 27.6.2019., od Predsjednice Republike Hrvatske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here