Koncert: Božić u Travnom BOŽJI SIN – PRIČA O JEDNOM ROĐENJU

0
848
Foto: Meline Waxx - Pexels

nedjelja, 19. 12. u 19.30 sati
Koncert: Božić u Travnom
BOŽJI SIN – PRIČA O JEDNOM ROĐENJU
Mješoviti pjevački zbor KUD-a «INA»

Dirigent: Bojan Pogrmilović

Na programu: Narodne božićne pjesme iz Hrvatske, Europe, Južne, Srednje i Sjeverne Amerike

Ulaz slobodan uz predočenje COVID potvrde. Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni KUC-a Travno od 1.12 radnim danom od 10 do 19 sati. Maske su obavezne.

ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE:
 

MJEŠOVITI PJEVAČKI ZBOR KUD-a “INA”

Solisti:

Zorana Unković, sopran
Julia Fileš Kramberger, sopran
Kristina Cecelja, sopran
Nika Raos Stojnić, sopran
Mateja Kušić, alt
Borna Marković ,tenor
Filip Azinović, bas
Ivan Jaklin, bas

Orkestar:

Darko Jelečki, harmonika, tamburaški bas
Fran Pogrmilović, gitara, ukulele
Maja Pavićić, glockenspiel, maracas
Nika Raos- Stojnić, claves, trijangl, zvončići
Klavijatura: Đorđe Manojlović

Program:

1.S visokog neba j’ došal
Obrada: Fran Pogrmilović

2.La Jornada (Venezuela)
Obrada: Tomislav Uhlik

3.Marija se Majka trudi
Obrada: Fran Pogrmilović

4.Ove noći
Glazba: Branko Starc

5.Mary had a Baby (SAD)
Obrada: Robert Scandrett

6.Dormi, dormi bel Bambin (Italija)
Obrada: Uberto Pieroni

7.Dime Niňo (Španjolska)
Obrada: Antoní Perez- Moya

8.Sinek Isus
Obrada: Rudolf Matz

9.Rise up, shepherd and follow (SAD)
Obrada: Tomislav Uhlik

10.Oj pastiri, vi ste štiri
Obrada: Rudolf Matz

11.Les anges dans nos campagnes (Francuska )
Obrada:Bill Gard / Trujillo

12.Božji sin
Glazba: Branko Starc

13.Tri Kralja jahahu
Obrada: Tomislav Uhlik

14.Los Reyes Magos (Argentina )
Glazba: Ariel Ramirez

Mješoviti pjevački zbor KUD-a “INA” osnovan je 1976. godine. Nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu (Italija, Češka, Slovačka, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija Kanada, Poljska, Austrija, Mađarska, Francuska), samostalno i u suradnji s profesionalnim ansamblima (Zagrebačka filharmonija, Hrvatski komorni orkestar, Gudački komorni orkestar iz Českog Krumlova, sastav Flamenco Company svjetski poznatog španjolskog gitarista i skladatelja Paca Peñe, i dr.). Repertoar Zbora čine duhovne skladbe, zborske obrade hrvatskog i svjetskog folklora, a često se izvode i obrade zabavnoglazbenih evergreena. Posebno atraktivan je božićni program. Od dolaska sadašnjeg dirigenta Bojana Pogrmilovića 1988. Zbor je izveo preko 300 naslova, od čega četrdesetak višestavačnih djela. Zbor je do sada snimio sedam nosača zvuka – kasetu “Misa a la chilena”, te CD-e: “Voda zvira”, “Folklor u zborskoj glazbi”, “Radost svijetu” s božićnim programom, CD na čijem se repertoaru nalaze dva velika djela Johna Ruttera (Requiem i Gloria), te CD s djelom Ljube Stipišića Delmate „Postaje križne puka našega“ i „Folklor u zborskoj glazbi 2“.. CD “Voda zvira” je 1999. godine bio nominiran za prestižnu hrvatsku diskografsku nagradu “Porin”.). Zbor je višestruko nagrađivan u zemlji i inozemstvu (Prag, Ohrid, Riga…)

BOJAN POGRMILOVIĆ, dirigent, solo pjevač i vokalni pedagog. Diplomirao je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Magistrirao je na Fakultetu muzičke umjetnosti u Skoplju. Deset godina bio je glazbeni voditelj Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske «Lado», a dvadeset je predavao solo pjevanje na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog. Kao voditelj dalmatinskih klapa “Mareta”, “Cesarice” i „Gajeta“ osvojio je brojne nagrade na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i međunarodnom festivalu zborova u Veroni, a njegovi učenici solo pjevanja osvajali su nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Član je žirija domaćih i međunarodnih natjecanja zborova i često član žirija Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Od 1988. vodi mješoviti pjevački zbor KUD-a «INA», koji je pod njegovim ravnanjem dosegnuo visoku razinu. Dvije godine dirigirao je mješovitim pjevačkim zborom iz Verone sastavljenim od članova 15 zborova Udruženja zborova Grada (AGC Verona). Od 2003.do do 2011. vodio je Vokalni ansambl «Samoborke“ s kojim je osvojio Zlatnu plaketu i naziv pobjednika Folklorne kategorije na natjecanju zborova „Praga cantat“. Ravnao je i gudačkim orkestrom iz Češkog Krumlova, Hrvatskim komornim orkestrom, te Zagrebačkom filharmonijom. Kao solist i sa svim svojim ansamblima realizirao je tridesetak nosača zvuka. Jedan je od šestero Hrvata uvrštenih u ediciju „Who is who in choral music?“. Od srpnja 2018. ponovno je glazbeni voditelj – dirigent Ansambla „Lado“.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here