KNJIŽEVNI NATJEČAJ: TROJICA IZ GRADIŠTA

0
1008
Foto: Pixabay

Foto: pixabay

Udruga TIKVICA, raspisuje 3. KNJIŽEVNI NATJEČAJ pod nazivom „Trojica iz Gradišta“
poezija-proza

Želeći da zaživi uspomena na tri pjesnika iz Gradišta, Matu Mandića, Pavla Varnicu i Antuna Jova-novca, perjanicama slavonskog, ali i hrvatskog pjesništva s početka 20. st. Pozivamo sve zainteresirane autore da se odazovu natječaju.

TEMA – Šuma i ravnica
UVJETI NATJEČAJA:

  1. Natječaj je međunarodnog karaktera, te se na natječaj mogu prijaviti svi zainteresirani autori iz bilo kog dijela svijeta.
  2. Pjesme, odnosno pripovijetke koje se pošalju na natječaj trebaju biti napisane latiničnim pismom (obavezna primjena slova ć,č,ž,š,đ), bilo da se radi o standardnom ili regionalno-dijalektološkom govoru, odnosno jeziku.
  3. Autori koji pišu na arapskom, slovenskom, njemačkom ili bilo kojem drugom jeziku sličnih karaktera, te regionalno-dijalektološkom govoru, odnosno jeziku, npr; čakavski, potrebno je i obavezno da uz original dostave i prijevod nevezano na kojem je srodnom ili sličnom jeziku prijevod izvršen (Hrvatski, Srpski, B i H ).
  4. Pjesme ne smiju biti duže od 24 retka, a pripovijetke s maksimalno 9000 znakova s prazninama (pogledati u wordu stavku PREGLED-zatim BROJANJE RIJEČI-znakovi s prazninama)
  5. Pjesme i pripovijetke ne smiju biti do sad objavljene, a tu se misli na on-line knjige ili u bilo kojoj tiskovini. Objave na forumima, ili društvenim stranicama ne podliježu uvjetu.
  6. Radovi se šalju u word.doc ili word.docx zapisu, font Times New Roman 12 u jednom primjerku (svaka pjesma ili pripovijetka, kao fotografija, te biografija trebaju biti zasebni, odnosno jedan mail sadrži maksimalno 6 priloga u zavisnosti, ako se natječete i sa pripovijetkom, a samo s poezijom do 5 priloga) NAPOMENA; biografsko-bibliografski podatci ne smiju sadržavati više od 500 riječi) te sve poslati na mail trojicaizgradista@gmail.com, a mail obavezno nasloviti: NATJEČAJ – TROJICA IZ GRADIŠTA.
  7. Najviše poslati do 2 LEKTORIRANE (potpuna primjena interpunkcijskih znakova) pjesme po osobnom izboru, te jednu pripovijetku.
  8. 1. Svaki kandidat koji se prijavi na natječaj dobiti će na svoju e-mail adresu Prijavnicu- kojom će se obvezati na plaćanje akontacije, te na Uvjete natječaja, te će nakon što vrati popunjen i potpisan obrazac njegova prijava biti pravovaljana i proslijeđena stručnom žiriju nakon završetka natječaja.
  9. Natječaj je otvoren do . 28. veljače/februara 2020.god.

Detalji natječaja: https://zupanjac.net/natjecaj-trojica-iz-gradista

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here