KCT: Kazališni vikend za velike i male

0
168
Foto: Pixabay

Još jedan vikend začinit ćemo vrhunskim predstavama za odrasle i djecu!

subota, 20. 5. u 20 sati
Predstava za odrasle
HOTEL NOSTALGIJA
Prema motivima Hotela Plaza Neila Simona
Izvodi: KG Lectirum

Romantična komedija o ljubavi, sjeti i zabludi u tri čina, tri različite priče koje pričaju glumci smješteni u istome hotelu.

Prvi čin publici predstavlja bračni par koji se na 35. godišnjicu braka sastaje u istom apartmanu u kojem su proveli prvu bračnu noć. Žena je ushićena, veseli se susretu s mužem u istoj sobi, ali on se ne sjeća godišnjice, misli da je žena pogriješila datum. Tu počinje priča o ljubavi i nevjeri.

Drugi čin uključuje susret filmskog producenta i njegove mladenačke ljubavi.

Kao mladi bili su u vezi, život ih je razdvojio, ona se udala za mladića kojega oboje poznaju. Njezin život je uobičajen: ona je udana žena i majka troje djece, ali život s mužem nije joj zanimljiv iako to ne želi priznati. Producentu se život bitno promijenio od kada se bavi tim poslom. U životu je uspio, ali emotivno nije sretan.

Treća priča vrti se oko bračnog para koji udaje svoju kćer. Zaplet počinje kada se ona zaključa u sobu jer se ne želi udati. Otac je očajan, svadba je skupa, a on stalno zbraja koliko će izgubiti ako se kći ne uda.

Projekt Hotel Plaza scenografski je osmislio Miljenko Sekulić koji je na moderan likovni način riješio zahtjevnu scenografiju te je time prilagodio putujućoj grupi, ali i širokim pozornicama.
Po tekstu Neila Simona adaptacija i režija: Nina Kleflin
Glume: Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić, Mladen Čutura

Cijena ulaznica: 7,96 € / 59,97 kn (studenti, umirovljenici, organizirane skupine 6,64 € / 50,02). Ulaznice su u prodaji od  8. 5. na blagajni KUC-a Travno radnim danima od 10 do 19 sati i putem sustava ulaznice.hr.

ŽELIM KUPITI ULAZNICU

 

nedjelja, 21. 5. u 11 sati
Kazališna predstava za djecu
PLESNA HALJINA ŽUTOG MASLAČKA
Izvodi: Kazalište Prijatelj

2018.godine Kazalište Prijatelj je postavilo sada već klasik hrvatske dječje književnosti „Plesnu haljinu žutog maslačka“ Sunčane Škrinjarić.

Prvi put je (kao slikovnica) izdana 1963. godine. Riječ je zapravo o poetskoj bajci u kojoj cvijeće i životinje imaju izrazite antropomorfne crte, plešu, zabavljaju se na ljudski način, ali ih muče i slični problemi, karakteristični za društvene odnose: maslačak se ustručava ići na ples u bijednoj odjeći, a stari, osamljeni i nesretni pauk želi prije smrti napraviti barem jedno istinski plemenito djelo i isplesti novu odjeću siromašnom i neuglednom maslačku.

Prelijepa bajka Sunčane Škrinjarić upućuje djecu da druge ne smijemo prosuđivati na osnovi vanjskog izgleda ili ljepote odjeće. I jedno i drugo je prolazno. A dobrota i pomoć često dolaze od onih koji nisu ni lijepi ni bogati.

Autorica: Sunčana Škrinjarić
Dramatizacija i režija: Hrvoje Zalar
Glumci: Anja Đurinović, Selma Mehić, Karmen Sunčana Lovrić, Hrvoje Zalar
Scenski pokret: Maja Đurinović
Kreacija lutaka: Arsen Ćosić i Ljubica Suturović
Glazba: Sebastian Doe
Trajanje predstave: 40 min
Dob: 4+
Cijena ulaznice: 25,00 kn / 3,31 € (popust na grupe 20,00 kn / 2,65 €)

Ulaznice su prodaji od 8. 5. na blagajni KUC-a Travno radnim danima od 10 do 19 sati i putem sustava ulaznice.hr..

ŽELIM KUPITI ULAZNICU

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here