KAZALIŠTE ULYSSES NAJAVLJUJE KONCERTNO PREDSTAVLJANJE ALBUMA “MEANDRI”

0
1262

Foto: Saša Ostojić (“Svjetski dan izgubljenih sjećanja”)

 

Koncertno predstavljanje albuma „Meandri“ održati će se na Brijunima, 14. kolovoza, u vrtu Etnografskog muzeja na Velom Brijunu, unutar sezone Kazališta Ulysses 2020. gdje će publika uživo moći iskusiti i uživati u punini umjetničkog izričaja Putokaza.

rezervacije, info i ulaznice: https://www.ulysses.hr/hr/kontakt/ulaznice/

(O albumu “Meandri”: “Odlučili smo zagrebati najdublje. Uronili smo u novi projekt od početka do Smrti. Skladbe u Meandrima putovanja su koja izmjenuju tijek, korita Rječine, oštro i krivudavo, ali uvijek s konačnim ciljem. Konačnim poput Smrti, koja je uvijek na koncu novog početka. Vrijeme je za krik. Za potragu za izgubljenim nama Samima. Za ljubavlju, suradnjom, dobrim i Svjetlom. Samo, kako ponovno spoznati vrline toplog Sunca i Života? Ako nisi upoznao tamu, nećeš znati cijeniti Svjetlost. Ako ne poštuješ Tugu i Smrt, nećeš znati poštovati Život.” )

Autorica teksta, glazbe i vokalnih aranžmana na albumu “Meandri” je Miranda Đaković, a uz nju se kao producenti potpisuju glazbeni aranžeri albuma Zoran Majstorović i Iztok Turk. Gost koncerta je Zoran Majstorović (akustična i električna gitara, arapska lutnja). Putokazi su Jasmina Sokoli, Antonia Svetina, Helena Živković, Ivana Blaškan, Daniela Rašić Strčić,  Dolores Marinić i Sarah Nicole Vukšić.

Legendarni riječki “Putokazi” ove godine slave punih trideset i šest godina postojanja novim albumom “Meandri”.  Iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača, Putokazi hrabro istražuju, promišljaju glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuvaju ono na što se danas rijetko nailazi – predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here