Javni poziv za ilustratore i ilustratorice

0
129
Foto: Patrick Tomasso -Unsplash

Rok: od 19.10.2022. do 17.11.2022. godine

Platforma ‘Culture Hub Croatia’ objavila je javni poziv za kreativne ilustracije na temu ‘budućnost obalnih gradova Mediterana i njihovih stanovnika’. Natječaj je otvoren za ilustratore i ilustratorice iz Republike Hrvatske.

Klimatske promjene nisu sutra nego danas, razina mora se podiže, polako, ali sigurno. Gradovi koji su prije bili poplavljeni turistima, sada su doslovno preplavljeni, a napuštaju ih čak i njihovi stanovnici…
 
Jesmo li civilizacijski spremni na potencijalne katastrofe klimatskih promjena? Možemo li se prilagoditi i spasiti obalne gradove ili će se oni zauvijek izgubiti u moru? Kako će izgledati svakodnevni život? Možemo li zamisliti mapu svijeta bez destinacija poput Splita, Venecije, Barcelone? Bez kulture obalnih gradova, njihove baštine, turističkih oaza? Je li turizam opcija u svijetu klimatskih promjena? Što će biti s domaćim stanovništvom Mediterana?
 
U potrazi smo za vašim idejama i prihvaćamo sve scenarije. Osmislite ilustraciju i pošaljite nam je na e-mail uz naslov rada, kratki opis i kratku biografiju (max. dvije kartice teksta): info@culturehubcroatia.hr najkasnije do 17. studenog s naznakom “poziv za ilustratore”.

Izvor i detalji natječaja: https://www.facebook.com/culturehubcroatia/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here