Izložba slika “U žutilu plavetnila”

0
443

U galeriji atelier Paulić u Bakru 8. srpnja otvorena je izložba slikarice Mirele Peterlić pod nazivom “U žutilu plavetnila”. Izložba je otvorena do 15.7.2022. godine.

Kako naslov nagovješćuje, izložba U žutilu plavetnila uvodi nas u osebujni svijet boja Mirele Peterlić, koji ne trpi puno priče i objašnjenja jer pripada sferi intuitivnog, podsvjesnog, neverbalnog. Jet rko može objasniti žutilo plavetnila i gdje to? Da bismo razumjeli te naizgled nemoguće boje, treba otvorenog srca i očiju (poput djeteta) radoznalo zaroniti u slike i dopustiti boji da ans dotakne i provede neverbalnim stazama (bliskim svijetu snova) između plave i žute među kojima će nam se razotkriti i narančasta svjetlost, zelenilo crvenila, kao i ljubičasti preljevi.

Dio iz osvrta Dijane Lukić

 

O autorici: Mirela Peterlić rođena je u Rijeci 1977.g. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji za primijenjenu umjetnost 2005.g. u Rijeci. Likovnoj publici poznata je kao slikarica apstrakcije. Imala je niz samostalnih te sudjelovala na mnogo skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, likovnim kolonijama i susretima, aukcijama. Osvojila je 3 nagrade za apstraktno slikarstvo (ex tempore Piran,Trsat i Kostrena). Bavi se i keramikom te pedagoškim radom kao voditeljica likovnih radionica i tečajeva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here