Izložba „GEA – Kad stijene progovore“

0
760
Foto: Dean Moriarty - Pixabay

Foto: Dean Moriarty – pixabay

Izložba „GEA – Kad stijene progovore“ predstavlja ne samo vid toliko potrebne muzejske međuinstitucionalne suradnje nego i uistinu sretnu povezanost jednoga dugovječnoga matičnog muzeja (Hrvatski prirodoslovni muzej), jednoga nešto mlađeg muzeja spremnog na nove muzeološke izazove (Prirodoslovni muzej Metković) i jedne udruge, krovne i sveobuhvatne kad je riječ o geologiji, a to je Hrvatsko geološko društvo.

Osnovna je intencija izložbe prikazati posjetiteljima ljepote i čari Gee, ispričati na zanimljiv način pripovijest o geologiji u najširem značenju te grane znanosti, a to smo pokušali realizirati uz pomoć fotografija i muzejskih predmeta – stijena, minerala i fosila.

Stijene, fosili i minerali prikazani u postavu izložbe uzorci su s područja cijele Hrvatske i sastavnice su geoloških zbirki iz različitih institucija.

Izvor i detalji izložbe: http://www.hpm.hr/Doga%c4%91anja/Izlo%c5%beba/Izlo%c5%beba%20GEA%20-%20kad%20stijene%20progovore%20u%20Prirodoslovnom%20muzeju%20Metkovi%c4%87_5999

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here