Izložba fotografija “Limit na snove” Sandre Bogdan Rakić u Osijeku

0
100

Izložba fotografija “Limit na snove” Sandre Bogdan Rakić u Osijeku

U ponedjeljak 3. listopada 2022. otvorena je prva samostalna izložba fotografija “Limit na snove” vizualne umjetnice Sandre Bogdan Rakić u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, Ogranak Industrijska četvrt.

Sandra Bogdan Rakić fotografijom se bavi više od deset godina. Njezin umjetnički stil očituje se u izboru boja i specifičnim tehnikama obrade fotografije. Omiljeni su joj pejzažni motivi i portreti. Iz kuta njezine vizije, fotografija treba biti umjetnički i stilski uređena.
Sa svojim fotografskim radovima sudjelovala na četiri skupne izložbe fotografija, u galerijskom prostoru Osječke tvornice ideja, Vodenici na Dravi u Osijeku, Kući Reichsmann u Đakovu, i Gradskoj knjižnici i čitaonici u Đakovu. Njezina fotografija izabrana je za naslovnicu kalendara za 2022. godinu Osječko-baranjske županije, u sklopu natječaja “Živjeti s Dravom”. 
 
 
Bavi se i  slikarstvom, njena prva samostalna izložba slikarskih radova pod nazivom “Šetnja kroz tajni vrt”, održana je u listopadu 2021. u galerijskom prostoru Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku.
 
Piše i poeziju koju objavljuje u brojnim književnim časopisima, međunarodnim zbornicima, i portalima za književnost i kulturu.
 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here