Glazbeni video Vesne Mačković: “Nijedan čovjek nije otok/No Man Is an Island”

0
1030

Foto: You Tube

 

ARKTIK – Institut za budućnost, umjetnička organizacija koja za svoju misiju ima produkciju socijalno osviještenih umjetničkih projekata i davanje glasa kroz umjetnost onim ljudima i temama koje se premalo čuje, predstavlja novi glazbeni video rad Vesne Mačković. Dvojezični glazbeni video “Nijedan čovjek nije otok/No Man Is an Island” inspiriran je Petom simfonijom Ludwiga van Beethovena i romanom Kome zvono zvoni Ernesta Hemingwaya.

 

 

Riječ je o nastavku već dugogodišnjeg angažmana Vesne Mačković u istraživanju performansa i djelovanja zvuka, a u ovom slučaju kombinirala je vokalnu poetsku izvedbu s vlastitom autorskom glazbom, što je postalo jedan od prepoznatljivih znakova Vesninog umjetničkog opusa, a pritom obilježava 250. obljetnicu rođenja Ludwiga van Beethovena.

 

Tema ovog multimedijalnog umjetničkog djela je sraz ljudske osamljenosti i izolacije u suvremenom društvu, posebice naglašenom u doba izvanrednih uvjeta koji su posljedica globalne pandemije Covid-19 virusa, i ljudske potrebe za povezanošću i empatijom s drugima, što je motiv koji je već prepoznatljiv u Vesninom aktivizmu koji stremi povezivanju ljudi, a posebice inkluziji osoba koje se nalaze izvan očekivanih društvenih normi, zbog čega su marginalizirane u društvu. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here