Glasanje za Nagradu „Fran Galović“

0
983
Foto: Jonas Jacobsson - Unsplash

Foto: Jonas Jacobsson – Unsplash

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade „Fran Galović“ za ovu godinu od 46 knjiga pristiglih na natječaj odabralo je 10 finalista. Radi se odreda o vrhunskim pjesničkim i proznim djelima koja na različite načine problematiziraju pitanje zavičaja i/ili identiteta.
1. Julijana Adamović: Divlje guske
2. Ratko Cvetnić: Blato u dvorištu
3. Damir Karakaš: Proslava
4. Nebojša Lujanović: Južina
5. Zoran Malkoč: Umro supermen
6. Borivoj Radaković: Hoćemo li sutra u kino
7. Marina Šur Puhlovski: Treći život druge violine
8. Nada Topić: Otac
9. Goran Tribuson: Otac od bronce
10. Zoran Žmirić: Pacijent iz sobe 19

U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći će čitatelji svojim glasovanjem za pobjednika u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju te u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Sjever.

Ovogodišnja je novost da čitatelji mogu glasovati i preko interneta, slijedeći ovu poveznicu: https://bit.ly/2lWlz9h

Javno glasovanje traje od 9. rujna do 11. listopada. Svi glasači ulaze u konkurenciju za dobivanje nagrade – knjige kandidata za nagradu.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Povjerenstvo djeluje u sastavu: Julijana Matanović, Mario Kolar (predsjednik) i Matija Ivačić.

Dobitnik Nagrade „Fran Galović“ 2019. bit će proglašen na zatvaranju 26. „Galovićeve jeseni“ 26. listopada 2019. u Koprivnici. Nagrada se sastoji od plakete, kipića s likom Frana Galovića (autora Marka Lončara) i 10.000 kuna

Izvor: http://dhk.hr/ogranci-dhk/detaljnije/finalisti-nagrade-fran-galovic-2019

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here