Fotografija: Remek djela svjetske fotografije hrane – Lili Bašić

0
1882

 

Da hrana može ostati na stolu duže od ručka ili jednog zalogaja kuhari bi možda bili slavljeni umjetnici poput Picassa, Dalia…

Da bi sačuvali umjetnost u hrani pobrinuli su se svjetski majstori fotografije. Jedna od njih je Lili Bašić. Danas imamo veliku čast da predstavimo radove svjetske majstorice fotografije hrane Lili Bašić. Autorica nam na poseban način vrhunskim fotografijama približava svijet koji je dio naših života od rođenja – svijet kulinarstva, hrane i druženja za obiteljskim stolom.

Uvjereni smo da ćete uživati u galeriji i naravno ogladniti.

 

 

 

O autorici: Lili Bašić se fotografijom bavi od 2013. godine. Nakon završene online škole fotografije The Photography institute, brojnih online tečajeva te pohađanja radionice ‘Food Photography & Visual Storytelling’ na jugu Engleske u organizaciji renomirane norveške fotografkinje Marte Marie Forsberg i jedne od najpoznatijih svjetskih fotografkinja hrane Linde Lomelino, Lili se specijalizirala za fotografiju hrane i pokrenula svoj blog Travelling oven. S vremenom u svom radu sve vise kombinira ‘food & travel’ stvaranjem price kojom gledatelju prenosi atmosferu i emociju, tzv. ‘visual storytelling’. Posljednjih nekoliko godina sudjelovala je u organizaciji i izvedbi nekoliko međunarodnih radionica fotografija hrane u ulozi asistentice renomiranoj američkoj fotografkinji hrane Evi Kosmas Flores i u funkciji glavnog organizatora i predavača/fotografa u Hrvatskoj i Sloveniji. Lili je rodom iz Dubrovnika, a nakon niza godina provedenih u inozemstvu (Škotska, Kazahstan, Turska, Švicarska) trenutno Živi i radi u Zagrebu.

Blog: http://www.travellingoven.com
Portfolio web: https://www.lilibcphotography.com

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here