Fotografija: Roberto Bilić: Gladijatori

0
1519

 

Centar Kulture predstavlja fotografije Roberta Bilića.

U ovom seriju predstavljamo fotografije koje su napravljene za Udrugu Spectacvla Gladiatoria iz Pule 2019. godine. Udruga svake godine tijekom ljetne sezone održava u pulskom amfiteatru borbe gladijatora. Osim domaćih sudionika, dolaze i gosti iz cijelog svijeta. Na fotografijama možemo vidjeti pulske gladijatore.

Tijekom manifestacije, osim borbi u amfiteatru, može se vidjeti i defilee kroz grad, antičke radionice za djecu, prikaze života Rimljana i dr. Osim u amfiteatru i pulskih ulica, razna događanja mogu se vidjeti na Trgu Portarata kod Slavoluka Sergijevaca (još ih zovu Zlatna vrata) i na Trgu Forum kod gradske palače. Više o udruzi može se vidjeti na njihovoj stranici: https://www.spectaculaantiqua.com/

O festivalu detaljnije se može vidjeti na stranici: http://www.pulasuperiorum.com/

 

 

O autoru: Roberto Bilić rođen je u Puli, 1977. godine. Fotografijom se bavi iz hobija. Prvi DSLR aparat koji koristi je bio Nikon D5200, a krajem 2017. godine prelazim na full frame foto aparat Nikon D850. 2016/2017 pohađao tečajeve analogne i digitalne fotografije u sklopu Edusplash platforme pod vodstvom poznatog fotografa Hassan Abdelgani. Za analognu fotografiju sam koristio ruski Zenit, a za digitalnu Nikon D5200.

Web: https://www.robertobilic.com/ 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here