FOTO NATJEČAJ – STARI ZANATI

0
1328
Foto: Pixabay

Foto: pixabay

STARI ZANATI, UMJETNIČKI OBRTI, NAPUŠTENI INDUSTRIJSKI OBJEKTI I RADNI OBIČAJI  U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI

Opća pravila:

  1. Sudionik natječaja prijavljuje isključivo svoje fotografije i  preuzima odgovornost  za autentičnost  i sadržaj prijavljenih fotografija. 
  2. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenoga sadržaja.  
  3. Autorsko pravo: autor daje suglasnost organizatoru natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije izložbe.
  4. Autor treba navesti mjesto i godinu nastanka fotografije. Navođenjem mjesta i godine snimanja, dajemo ozbiljnost i dostojanstvo našoj struci u proučavanju fotografskoga stvaralaštva, a i svim drugim stručnjacima u proučavanju teme ovoga natječaja.
  5. Organizator će koristiti odabrane fotografije s izložbe za poticanje i unapređivanje fotografskoga stvaralaštva.
  6. Neke od izabranih fotografija bit će tiskane na promotivnom materijalu izložbe, npr. na pozivnici za otvorenje izložbe i pratećih manifestacija, na plakatu ili na informaciji za novinare. Svi spomenuti oblici objava su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Svaki autor čije fotografije budu korištene ili reproducirane u katalogu ili nekoj drugoj publikaciji,   bit će o tome  obaviješten, dobit će primjerak tih publikacija u elektronskom obliku na adresu koja je navedena u prijavnici. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora na tiskanim djelima, bit će u potpunosti poštovana.
  7. Izabrane i nagrađene fotografije bit će reproducirane u katalogu, bez plaćanja naknade autorima. 

Natječaj:

Tema natječaja: Stari zanati, umjetnički obrti, napušteni industrijski objekti i radni običaji

Broj fotografija i način prijave:

Autor na natječaj može prijaviti najviše šest /6/ fotografija u JPG formatu i duže strane ne veće od 4000 pixela i rezolucije 300 dpi.

Tehnika:

Nema ograničenja;  fotografije mogu biti crno-bijele /CB/, monokromatske /M/ ili u boji /B/.

Participacija:

Za sudjelovanje na ovom natječaju ne plaća se participacija.

Slanje fotografija:

Fotografije zajedno s prijavnicom šalju se na e-adresu: skolafotografijerijeka@gmail.com

Nepotpune prijave organizator neće uvažiti.

Rok prijave:

Zadnji dan prijave je 18. 12.  2019.

Nagrade:

Organizator će osigurati i dodijeliti tri nagrade i tri pohvale

Izvor i detalji natječaja: http://skolafotografijerijeka.com/index.php/2019/11/16/stari-zanati-umjetnicki-obrti-napusteni-industrijski-objekti-i-radni-obicaji-u-primorsko-goranskoj-zupaniji/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here