FEKP19 – natječaj za kratku priču za mlade autore i autorice

0
699
Foto: Myriam Zilles - Pixabay

Foto: Myriam Zilles – Pixabay

 

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) pokrenuli su prošle godine novu kategoriju natječaja za kratku priču – za mlade autore i autorice te i sami ostali iznenađeni sjajnim odazivom. FEKP19 namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola do 19 godina starosti, a nadamo se da će prijava u ovoj, drugoj godini natječaja, biti još više.

Najbolje priče bit će predstavljene na FEKP-u u Rijeci, superkul festivalu koji se svojom živošću i neposrednošću, sjajnim odabirom svjetskih i domaćih pisaca i njihovih kratkih priča, pretvorio u jedan od središnjih književnih događaja u Hrvatskoj. Kada njemu dodamo Rijeku 2020 – Europsku prijestolnicu kulture i Gradsku knjižnicu Rijeka, na čijim stranicama će tri najbolje priče biti objavljene, uspjeh mladih autora i autorica je s ovom kombinacijom partnera zagarantiran.

FEKP19 želi čuti vaše misli, snove, nadanja i fantazije, u formi kratkih priča. Pozivamo vas da uzmete olovku, tipkovnicu ili touchscreen i progovorite o tome. Priču zavrtite oko teme: “Vizije budućnosti”. Kako izgleda budućnost? Što nam poručuje? Kako u budućnosti izgleda tvoj život, kvart ili ulica, odnosi s prijateljima, ljubav i rad, svijet u cjelini? Živimo li u harmoniji s prirodom i jedni s drugima ili nas muče krize i ratovi? Tko su heroji, a tko novi anti-heroji?  Žanr birate vi.

Detalji i izvor: https://rijeka2020.eu/fekp19-natjecaj-za-kratku-pricu-za-mlade-autore-i-autorice/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here