DRUGI INTERNACIONALNI SPORTSKI KAMP ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

0
78

DRUGI INTERNACIONALNI SPORTSKI KAMP ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU I MLADE
SPORTAŠE S INVALIDITETOM U GRČKOJ

U tijeku je parastolnoteniski internacionalni sportski kamp u Komotiniju, Grčka. Aktivnosti u
sportskom kampu traju od 13.-15. ožujka, 2023. godine. Na kampu sudjeluje više od 55 djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom te 35 trenera iz Bugarske, Hrvatske, Srbije, Kosova, Grčke, Latvije i Makedonije. Uz sportske aktivnosti, provodi se i edukacija trenera o parastolnom tenisu. Iz Hrvatske sudjeluju sportaši i treneri Športskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke (Parastolnoteniski klub Rijeka), Slavonskog Broda (Športski savez invalida BPŽ i Slavonskog Broda) i Velike Gorice (Parastolnoteniski klub Uspon) te budući treneri.
Provedba kampa je financirana u sklopu projekta projekta ”South-East European Youth Parasport Exchange”, a glavni cilj kampa je promocija sportskih aktivnosti, ovoga puta iz područja para stolnog tenisa. Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke sudjeluje kao partner u projektu, a koordinator projekta je Hrvatski paraolimpijski odbor.

O PROJEKTU
Glavni cilj projekta ”South-East European Youth Para-Sport Exchange je promicanje sudjelovanja mladih u parasportu u Jugoistočnoj Europi. Projekt koji sufinancira EU rješava društvene i ekonomske prepreke sudjelovanja mladih u parasportu kroz razvoj razmjene znanja i iskustava, kao i suradnje u jugoistočnoj Europi. Konzorcij uključuje partnere iz Hrvatske, Srbije, Grčke, Bugarske, Francuske i Njemačke te je sufinanciran iz Erasmus+ Sport programa EU.

Više o projektu na :
https://www.parasports.world/seeyou

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here