CeKaTe: 8. LJETNI DISKONT KULTURE

0
869

8. LJETNI DISKONT KULTURE

Koje kulturne događaje vam donosimo ovaj tjedan

 

Diskont kulture prigoda je da u CeKaTe-u uživate u vrhunskim kulturnim i umjetničkim susretima te ugodnim razgovorima. Centar za kulturu Trešnjevka trudi se skratiti i uljepšati vam dane do početka godišnjih odmora i odlazaka na more, ili  kod rođaka na selo, ili jednostavno do zagrebačkog Jaruna.

Od 4. lipnja do 24. srpnja u CeKaTe-u, za sve Zagrepčane i goste, pripremili smo OSMI LJETNI DISKONT KULTURE.

Ove godine očekuje vas bogat program…koncerti, stand up show, eko plac,  društvene igre, čitanje priča, književne večeri i kvizovi. Možete poslušati zanimljive koncerte, družiti se na radionicama, zabaviti se ali i nešto naučiti.

Programi će se održavati u Atriju CeKaTe-a, a u slučaju kiše u dvorani. 

Nadamo se da ćete se pridružiti i našoj humanitarnoj akciji pod motom “Dobro je činiti dobro“. I ove godine smo našem diskontu dodali humanitarni cilj i umjesto kupljene ulaznice građani mogu donirati hranu i higijenske potrepštine za ljude u potrebi. LJETNI  DISKONT KULTURE povezujemo sa SOCIJALNOM SAMOPOSLUGOM.

Za sva događanja, osim za stand up predstave, ne morate kupiti kartu da biste uživali u programu. Umjesto karte, donesite sve što nedostaje socijalnoj samoposluzi u Zagrebu – brašno, šećer, riža, ulje, konzerve, a može i higijenske potrepštine. Sve što donesete mi ćemo odnijeti prvoj socijalnoj samoposluzi u Zagrebu.

KOJE BESPLATNE DOGAĐAJE VAM DONOSIMO OVAJ TJEDAN:

8.6. u 18 sati PRIČE KOJE LIJEČE

Kako knjiga može popraviti raspoloženje, mnogi su sigurno doživjeli. Ona može ponuditi rješenje za mnoga životna pitanja, može pomoći da steknemo dublje razumijevanje briga i ponuditi nam neke strategije za rješavanje najvažnijih problema. Osim toga, knjiga nas može podučiti kako da se nosimo s nekim novim izazovima. 8.06. pričamo priču o pogreškama. Možemo li živjeti bez da griješimo? Možda je najbolja izreka vezana uz pogreške, ona od Georgea Bernarda Shawa Život u kojem su se radile pogreške je ne samo časniji, nego i korisniji od života u kojem se nije radilo ništa.

  

8.6. u 19 sati ZAGREBAČKI VALCER

Koncert posvećen Gradu koji je svima u srcu  i o kojemu je do sada opjevano mnogo pjesama, održat će se u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka. Tenor Božidar Brajković uz klavirsku pratnju Marija Čopora izvest će novu pjesmu “Zagrebački valcer” kao i niz popularnih pjesama posvećenih Zagrebu. Ne propustite ovu jedinstvenu izvedbu i uživajte u zagrebačkim “šlagerima”!

9.6. u 19 sati BOOK CROSSING

Već nekoliko godina u Centru za kulturu Trešnjevka djeluje dinamična BOOK CROSSING zona sa stotinama knjiga. Saznajte kako se učlaniti u jedinstvenu svjetsku knjižnicu bez bez članarine i polica, besplatno nabaviti dobre knjige ali i svoje otputiti u svijet knjigoljubaca. Što je Book Crossing? Riječ je o međunarodnoj akciji pokrenutoj prije desetak godina a realizira se ostavljanjem knjiga na javnim mjestima s porukom – PROČITAJ ME! koja jasno ukazuje da knjiga nije izgubljena nego je ostavljena s namjerom. Kako Book Crossing zapravo funkcionira? Za početak dovoljno je odlučiti darovati knjigu te je označiti naljepnicom koja se može preuzeti s internetske stranice https://www.bookcrossing.com/? . U naljepnicu upišete jedinstveni identifikacijski broj (BCID). Označenu knjigu bookcrosseri ostavljaju na javnim mjestima ili mjestima predviđenim za razmjenu kako bi je mogli pronaći drugi čitatelji. Nakon čitanja knjiga se prosljeđuje dalje i tako nastavlja lanac čitateljske razmjene. Do sada je u svijetu „oslobođeno“ više od 20 milijuna knjiga koje dalje putuju i bivaju nakratko zarobljene da bi ponovno bile puštene u svijet knjigoljubaca. Svi su pozvani biti dio ove zajednice ljubitelja čitanja.

Lista knjiga i profil CeKaTe BookCrossing zone ovdje: https://www.bookcrossing.com/hunt/24/111/138633/753315?

 

Program za lipanj možete pogledati OVDJE.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here