Besplatan Čitateljski klub: ČITAMO TREŠNJEVKU

0
225
 
Centar za kulturu Trešnjevka osniva besplatan Čitateljski klub Čitajmo Trešnjevku koji počinje u četvrtak, 25. ožujka 2021. u 17 satiVoditeljica, urednica i moderatorica je poznata hrvatska književnica prof.dr.sc.Julijana Matanović. Kroz osnivanje Čitateljskog kluba Čitamo Trešnjevku približili bismo kvartovsku književnost široj čitateljskoj publici koja se u brojnim čitateljskim klubovima, organiziranim u posljednje vrijeme, rijetko nađe na programu. Program je financiran od strane Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.
 
O programu: 
Trešnjevka je  česta inspiracija novijim hrvatskim piscima (Stanko Juriša,  Boro Pavlović, Pavao Pavličić, Nada Gašić…). Na  Trešnjevci su  živjeli brojni hrvatski pisci, samo u Čakovečkoj ulici stanovali su Milivoj Slaviček, Ivan Raos, Antun Šoljan, Ivan Slamnig, Nikola Milićević. Spomenimo još neke s „trešnjevačkim adresama“; Krunoslav Pranjić, Zoran Kravar, Ratko Cvetnić.
 
Čitateljski klub ima tri područja interesa :
a) TEMA TREŠNJEVKA
Nada Gašić, Voda, paučina
Trešnjevka u poeziji
Drago Britvić  (Trešnjevačka balada, Od Selske do vječnosti, Te Savske magle,  Kuće mojih  ljudi…)

b) NA TREŠNJEVAČKOJ ADRESI

Antun Šoljan, Kratki izlet
Ivan Slamnig, Bolja polovica hrabrosti
Zoran Kravar, Uljanice i duhovi
Ratko Cvetnić, Blato u dvorištu

c) PISCI U TREŠNJEVAČKIM ULICAMA
Silvije Strahimir Kranjčević; Prvi honorar, Žena (proza)

 
 
U Čitateljski klub se možete prijaviti na vgasparin@cekate.hr. Za vrijeme trajanja programa poštuju se sve epidemiološke mjere. 
 
Više informacija možete pročitati OVDJE.
 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here