BEK: U OŽUJKU UDVOSTRUČENA ČITANOST, A BROJ KORISNIKA UTROSTRUČEN

0
866

 

Ostanite doma i čitajte besplatne e-knjige

U OŽUJKU UDVOSTRUČENA ČITANOST, A BROJ KORISNIKA UTROSTRUČEN

 

Projekt Besplatne elektroničke knjige, omogućujući hrvatskim građanima online pristup prvenstveno probranim naslovima suvremene hrvatske književne produkcije, utrostručio je broj korisnika u ožujku, a čitanost besplatnih naslova je udvostručena

Čak 151.933 korisnika projekta Besplatne elektroničke knjige [BEK] tijekom ožujka online je čitalo 20.097 besplatnih e-knjiga, a njih još 13.503 preuzelo je na svoje uređaje, što ukupno iznosi 33.600 besplatnih e-knjiga. U usporedbi s prošlogodišnjim ožujkom, kad je 51.143 korisnika online čitalo 9.002 besplatne e-knjige te njih još 6.876 preuzelo na svoje uređaje, što znači da je ukupno bilo čitano 15.878 e-knjiga, broj korisnika je utrostručen, a čitanost udvostručena.

Najčitaniji pjesnički naslov u ožujku bio je „Tri jeseni“, izbor iz poezije Ane Ahmatove u prijevodu Fikreta Cacana s 550 čitatelja, a najčitaniji prozni naslov roman „U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo“ Krešimira Pintarića s 1.164 čitatelja. Najčitaniji esejistički naslov bio je „Razumijevanje filma“ Hrvoja Turkovića s 1.349 čitatelja. Od publicističkih naslova najčitaniji su bili „Zapisi iz treće kulture“ Darka Polšeka s 1.964 čitatelja, a najčitaniji teorijski – i ujedno sveukupno najčitaniji naslov bile su „Filmske vrste i rodovi“ Nikice Gilića s 2.594 čitatelja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here