8. Međunarodni pjesnički natječaj “Sremskokarlovački pesnički brodovi 2022.”

0
182
Foto: Pixabay

Udruženje građana SK_ART iz Sremskih Karlovaca raspisuje 8. Međunarodni pjesnički natječaj “Sremskokarlovački pesnički brodovi 2022.”

Natječaj je raspisan u dvije kategorije:

U susret obilježavanja 130 godina od rođenja Ive Andrića ukrštaju se naše priče i pričanja.

– „Staze i Vino” 

pjesme inspirisane Sremskim Karlovcima. 

Priče i pričanja ne samo kao poetsko tkanje, već i sabiranje na izvorima staza i nezaobilaznog vina kao nektar. 

– „Svet se deli na dvoje”

Pjesme inspirirane poezijom Duška Trifunovića. 

Priče sežu i u daleku prošlost koja je ispunjena veličanjem Erosa. 

ARISTOFAN

Mit o srodnim dušama – mit o androginu

 

UVJETI NATJEČAJA

– Poslati jednu pjesmu (za jednu ili obje kategorije), dužine od 12 do 24 reda:

– Pjesme potpisati imenom i prezimenom, navesti tačnu adresu stanovanja, brojeve telefona i obavezno elektronsku adresu.

– Pjesme mogu biti napisane na BhSCg jezicima. Ukoliko stvarate na drugim jezicima, uz orginal poslati prijevod na jedan od navedenih jezika.

– Obavezna kraća biografija autora.

– Natječaj traje od 21. travnja do 15. lipnja 2022. godine.

– Pjesme slati na elektronsku adresu: pesnickibrodovi@gmail.com

– Pravo sudjelovanja imaju autori iz cijelog svijeta stariji od 17 godina. Radovi poslani na natječaj se ne vraćaju, a za objavljene radove se ne plaća honorar.

Pjesme slati isključivo u jednom Word dokumentu i obavezno naznačiti kategoriju za koju se natječe. Dokument nazvati imenomi prezimenom autora.

Svi pjesnici sudionici trebaju poslati po jednu pjesmu i mogu sudjelovati u obje kategorije.

Radovi moraju biti napisani slovima srpske latinice ili ćirilice (sa upotrebom dijakritičkih znakova – č, ć, š, ž, đ). Pjesme slati na jednom od jezika: srpskom (ćirilično i latinično pismo), hrvatskom, hrvatsko-srpskom ili srpsko-hrvatskom i na BHS jeziku regiona. Pjesnici koji govore jezicima iz bivše Jugoslavije i jezicima manjina sa ovih prostora, pjesmu šalju na maternjem jeziku.

Poziv je otvoren za sve pjesnike iz bivše Jugoslavije kao i za pjesnike iz ostalih zemalja širom svijeta. Pjesme moraju biti autorske. Za originalnost i sadržaj pjesama, kao i štamparske greške, udruženje „SK-ART“, ne snosi odgovornost. Troškove dolaska / odlaska i boravka u Sremskim Karlovcima za vrijeme festivalu snose pjesnici. Komisija će proglasiti po tri pobjedničke pjesme u obje kategorije koje će biti i nagrađene. Svakom autoru koji bude ušao u uži izbor, pripada po jedan primjerak Zbornika koji će moći da se osobno preuzme. 
Imena nagrađenih sudionika, kao i točan termin i lokacija održavanja manifestacije Sremskokarlovački pesnički brodovi 2022. biti će naknadno objavljen na Facebook stranici festivala https://www.facebook.com/sremskikarlovci.art

Za sve eventualna pitanja dostupan je mail: pesnickibrodovi@gmail.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here