16. Festival knjige i književnosti ‘Pazi, knjiga!’

0
858
Foto: Pixabay

Foto: pixabay

Vrijeme održavanja: 04.11.2019. – 16.11.2019. 

Festival PAZI, KNJIGA! održava se od 2003. godine pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Svake jeseni, u suradnji s gradskim knjižnicama, centrima za kulturu, galerijama, osnovnim i srednjim školama, na festivalu se preko svojih djela i/ili osobno, predstavi tridesetak autora, održi se jednako toliki broj festivalskih događanja (književnih tribina, književnih susreta, književnih radionica, izložbi, likovnih radionica) kojima prisustvuje između 2000 i 3000 posjetitelja. Uz Zagreb, kao epicentar festivalskih zbivanja, dio programa se održava i u drugim gradovima Hrvatske (dosad je festival posjetio Bjelovar, Krapinu, Karlovac, Belišće, Sisak, Ivanić Grad, Osijek. Koprivnica, Čazma, Križevci) te u inozemstvu (Sarajevo, Pančevo, Istanbul, Berlin, Beč, Kopar, Lille).

Cilj festivala PAZI, KNJIGA! jest promocija knjige i književnosti, te općenito umjetnosti koja na bilo koji način ima veze s pisanom riječju (ilustracija, gluma, ulični performans), kod široke publike, s posebnim naglaskom na interakciju umjetnika djece i mladih.

Izvor: https://m.facebook.com/pg/Pazi-knjiga-105623664142821/posts/?ref=page_internal&mt_nav=0

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here