13. MEĐUNARODNI SALON AUTO-KARIKATURE

0
605

 

Centar za kulturu i informacije Maksimir Vas poziva 20.02.2020. – 13:00 sati na otvorenje 13. Međunarodnog zagrebačkog salona auto-karikature na temu Benzinske postaje u auli Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1).

“Život bez automobile jednako je teško zamisliti kao i život bez humora. Sukladno tome je Salon auto-karikature nezaobilazna kulturna manifestacija za sve ljubitelje automobila i karikatura. Velik broj pristiglih radova je potvrdio da je medij karikature i dalje itekako aktualan. U konkurenciji za osvajanje nagrada sudjelovalo je 252 autora i autorica, a ukupno je zaprimljeno 420 radova iz 55 zemalja. Tema ovogodišnjeg Salona privukla je karikaturiste iz cijelog svijeta koji su na domišljat i maštovit način ocrtali situacije iz svakodnevnog života. Mnogi će se prepoznati u nekolicini prikazanih prizora s benzinskih postaja kojih se uvijek lakše prisjetiti uz dozu humora i ironije. Iako će vas neki radovi potaknuti na razmišljanje, velika većina ipak će izmamiti osmijehe na vaša lica, a poneki vas i nasmijati do suza.”, o 13. Međunarodnom salonu auto-karikature piše Tena Starčević.

Grand Prix 13. Međunarodnog salona auto-karikature uručiti će gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, dok će nagrade uručiti veleposlanici nagrađenih zemalja i ravnatelj Centra za kulturu i informacije Maksimir u ime organizatora.

Nagrade je dodijelio žiri u sastavu:

mr.sc. Nenad Zuber, dipl.ing.prometa – predsjednik žirija

dr.art. Mirna Lisak – Rudan, Gradski ured za kulturu

Romeo Ibrišević, fotoreporter, autor projekta “Očistimo Hrvatsku od Autoolupina”

Milan Alašević, karikaturist iz Republike Slovenije

Ante Lebo, Uniqua osiguranje d.d.

Krunoslav Tkalčić, viši stručni savjetnik u Sektoru za promet Grada Zagreba

Tomislav Vuković, akd. kipar, viši stručni suradnik – voditelj galerije Crta

 

Izložbu možete razgledati u auli poglavarstva Grada Zagreba do 01.03.2020. godine u radnom vremenu Gradskog poglavarstva.

Radujemo se Vašem dolasku!

Program je podržan od gradskog Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i Gradskog ureda za kulturu i dio je javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2019. godinu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here